Egelweekend 2016 op 17 en 18 september - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 15:38
 

Bewolkt
11°C
gevoelstemperatuur: 6°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 2 bft W
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
16-09-2016
Deel dit op:

Egelweekend 2016 op 17 en 18 september

LANDGRAAF – Op 17 en 18 september is het ‘Egelweekend 2016’. Tijdens dit Egelweekend roept de Zoogdiervereniging iedereen op om waarnemingen van egels door te geven, bijvoorbeeld uit eigen achtertuin of buurt.

De Zoogdiervereniging wil met het Egelweekend zoveel mogelijk gegevens van egels verzamelen. Door deze waarnemingen (en die van eerdere jaren) ontstaat er een aardig beeld van de verspreiding van egels in Nederland. Waar komen ze voor en waar worden ze niet gemeld? Zijn de witte gebieden uit voorgaande jaren er nog steeds?

Het gaat om alle egels die u in 2016 heeft gezien. Dat mag dus ook van eerder dit jaar zijn. En niet alleen de egels in uw eigen tuin, maar ook die u tijdens een wandeling tegenkwam. Het kan daarbij gaan om ontmoetingen met levende egels maar ook dode exemplaren kunnen worden gemeld.

Egels melden
Melden van egels gaat gemakkelijk. De egel(s) in uw tuin kunt u ook dit jaar doorgeven via de Jaarrond Tuintelling. De egel staat in de Jaarond Tuintelling vrijwel continue in de top drie van meest getelde soorten. We verwachten dat het aantal gemelde egels in tuinen dit jaar zal toenemen.
Voor egels op andere locaties heeft de Zoogdiervereniging een speciale gebruiksvriendelijke module waar iedereen in een paar stappen de waarneming van een egel kan doorgeven. Het meldpunt is te vinden op deze website.
Natuurlijk kunnen waarnemingen ook worden doorgegeven via Telmee.nl en Waarneming.nl.\

Lees verder…


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin