Enthousiaste tuinvrijwilligers gezocht - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
17-09-2020, 20:56
 

Meest bewolkt
17°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 44%
windsnelheid: 2 bft NO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:16
zonsondergang: 19:46
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
29-05-2020
Deel dit op:

Enthousiaste tuinvrijwilligers gezocht

MONTFORT – Het Limburgs Landschap is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het tuinteam bij de  historische tuin Montfort bij Kasteel Montfort, Huysdijk 4 in Montfort, komen versterken.

De 3 hectare grote tuin leent zich prima om tijdens coronatijd met de geldende maatregelen op afstand van elkaar vrijwilligerswerk te doen. Nu vanaf 1 juni de maatregelen worden versoepeld is Het Limburgs Landschap op zoek naar extra hulp voor het tuinonderhoud. Dit is niet alleen nuttig maar ook nog eens heel erg leuk om te doen. Op dinsdag 9 juni vindt er een eerste werkochtend plaats voor geïnteresseerden. Zin om de handen uit de mouwen te steken?  Meld u dan aan via l.oosterwijk@limburgs-landschap.nl. Alle geïnteresseerden krijgen een werkprotocol en er wordt op gepaste afstand kennis gemaakt zodat er veilig gewerkt kan worden.

Groene vingers of nog maar een beginnende tuinierder? In de historische tuin is voor iedereen wel een klus te vinden. De historische tuinen en het naastgelegen kasteel maakten vroeger deel uit van Heerlijkheid Montfort. De tuin was ooit verdwenen maar bij historisch onderzoek is een oude tekening van de voormalige tuin uit 1740 en een beschrijving met tekening van de tuin uit 1769 gevonden. Op basis van deze informatie is een tuinontwerp gemaakt wat past bij zowel de historische als de huidige tijd. Om deze tuin tot haar recht te laten komen, is goed onderhoud van belang. De hulp van vrijwilligers is daarbij essentieel zodat de tuin er netjes bij blijft liggen. De tuin is vrij toegankelijk dus iedereen is altijd van harte welkom om lekker te wandelen en te genieten van de bloemen en planten.

Foto: Henk Heijligers


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin