Essential Festival 2019 verplaatst vanwege broedende vogel | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
12-12-2019, 01:28
 

Meest bewolkt
4°C
gevoelstemperatuur: -1°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 2 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:30
zonsondergang: 16:31
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
02-04-2019
Deel dit op:

Essential Festival 2019 verplaatst vanwege broedende vogel

MAASTRICHT – Anders dan de eerdere berichtgevingen zal Essential Festival 2019 plaatsvinden op 7 september. Reden van verplaatsing van de datum is dat er door de organisatie, in een natuurtoets, is geconstateerd dat er van een wel heel bijzonder fenomeen sprake is ten tijde van de eerder gecommuniceerde datum.

De afgelopen jaren heeft een, voor Nederland, wel heel buitengewone gast succesvol gebroed en jongen grootgebracht in de buurt van het evenemententerrein. De bijzonder roofvogel, de Zwarte Wouw, heeft een nest gebouwd op 350 meter afstand van de mainstage van de nieuwe locatie van Essential Festival. De Zwarte Wouw keert jaarlijks in het broedseizoen terug naar deze unieke locatie om te broeden.

De organisatie neemt dan ook het standpunt in dat zij te gast is in een prachtig gebied met hoge natuurwaarden waar inwoners van dit gebied, zoals de Zwarte Wouw gerespecteerd moeten worden. De organisatie kiest dan ook voor verplaatsing van het evenement naar 7 september 2019 zodat broedende vogels geen mogelijke hinder ondervinden van het evenement. Verder worden er aanvullende mitigerende maatregelen genomen om de hoge natuurwaarden te beschermen.

Alle gecontracteerde headliners, partners en media hebben zich meer dan begripvol opgesteld en zullen dan ook mee verplaatsen naar de nieuwe datum.

Meer informatie m.b.t. line-up en ticketverkoop volgen snel via www.essentialfestival.nl

Foto: Maurice Vinken


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin