Essential Festival start met voorbereidingen– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
07-05-2021, 17:50
 

Zonnig
12°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 43%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 2
zonsopgang: 06:00
zonsondergang: 21:08
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
31-03-2021
Deel dit op:

Essential Festival start met voorbereidingen

MAASTRICHT – Of Essential Festival te Oost-Maarland op 11 september 2021 doorgaat? Als het aan de organisatie ligt wel. “We zijn positief gestemd door de uitspraken van het kabinet en komst van het garantiefonds.” Aldus mede-organisator Kenny Mordang (Dusk To Dawn Entertainment).

Oost-Maarland
“In 2019 hebben we besloten het concept over een andere boeg te gooien, door een nieuwe locatie, datum én programmering te kiezen: dat is ons én de bezoeker goed bevallen.” Voor aankomend jaar blijven de locatie en periode dan ook ongewijzigd. Hoewel de exacte spelregels van het garantiefonds nog niet bekend zijn keert Essential Festival op 11 september 2021 terug in Oost-Maarland.

Conceptuele invulling
“We gaan dit jaar voor nóg meer beleving door meer focus te leggen op een verbeterde randprogrammering, meer hostings van bekende partijen én toevoegingen zoals een feestcafé waar je jouw favoriete slagers kunt meezingen.” Aldus mede-organisator Mitchel Bovenlander (4PM Entertainment).

Artiesten van hoog niveau
De eerste artiesten zijn reeds gecontracteerd en worden snel bekendgemaakt. Één ding is zeker: artiesten van hoog niveau worden naar Limburg gehaald zodat het festival op het hoogste niveau meespeelt.

Ticketverkoop
“Vanwege de onzekerheid waarin we verkeren is het mogelijk om een plekje op het festivalterrein te verzekeren middels een aanbetaling van 50% op de ticketprijs. Zodoende kunnen we toch van start met de voorbereidingen. Vervolgens zijn er twee opties (1) of het evenement gaat door en men dient het restbedrag nog bij te betalen of (2) het evenement mag vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan en kopers krijgen het geld terug.”

Het is nu al mogelijk om jezelf te pre-registreren zodat je als allereerste een plekje op het terrein kunt reserveren. Dit is mogelijk via www.essentialfestival.nl

Foto: Tom Doms


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin