Extreem warm weer, dus ook maatregelen op de weg - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
02-10-2023, 23:59
 

Helder
18°C
Apparent: 18°C
Druk: 1013 mb
Vochtigheid: 80%
Wind: 2 bft S
UV-Index: 0
Zonsopgang: 07:38
Zonsondergang: 19:14
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
23-07-2019
Deel dit op:

Extreem warm weer, dus ook maatregelen op de weg

DEN HAAG / LANDGRAAF – Weggebruikers die deze week op pad gaan moeten rekening houden met zeer warm weer. Rijkswaterstaat neemt extra maatregelen die vandaag ingaan.

Automobilisten die met pech langs de snelweg komen te staan, worden direct geholpen.  Hiermee wordt voorkomen dat mensen in de hitte lange tijd stil komen te staan. De berger zorgt ervoor dat de automobilist afgezet wordt op een plek met voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een tankstation.

Voldoende water en andere tips
Neem voldoende drinkwater mee. Daarnaast is het ook handig om een paraplu in de auto mee te nemen, want als je langs de snelweg stil komt te staan biedt de paraplu bescherming tegen de hitte en zon. Rijkswaterstaat roept automobilisten met klem op om hun sigarettenpeuken en ander afval niet naar buiten te gooien. Niet alleen omdat het verboden is, maar zeker ook omdat ze met het warme weer snel brand kunnen veroorzaken.

Bron: Rijkswaterstaat.nl


Ook in het nieuws