Fiets langs de nieuwe kunstwerken van de Limburgse Maasroute! - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
16-01-2021, 17:12
 

Meest bewolkt
1°C
gevoelstemperatuur: -3°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 64%
windsnelheid: 1 bft Z
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 17:02
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
09-07-2020
Deel dit op:

Fiets langs de nieuwe kunstwerken van de Limburgse Maasroute!

BERGEN – In 2019 is de nationale en internationale Maasroute officieel geopend. Hiermee stond de Maas definitief als fietsrivier in de spotlight. De hele Maasroute voert je van de bron in Frankrijk tot aan de zeemonding bij Hoek van Holland.

Het mooiste stuk fiets je natuurlijk door Limburg, langs monumentale steden en door indrukwekkende natuur gevormd door mens en Maas. Onderweg neem je rustpauzes bij de 10 kolossale kunstwerken die speciaal zijn ontworpen voor de Limburgse Maasroute en vandaag onthuld werden! En vergeet niet een selfie te maken met de hashtag #maasroutelimburg. Lees alles over deze kunstwerken op de website: www.maasroutelimburg.nl.

De Limburgse Maasroute is middels speciale Landelijke Maasroute-bordjes bewegwijzerd. De route is ongeveer 160 kilometer lang. De route voert in Limburg van Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de Maasplassen tot aan Nationaal Park De Maasduinen.

Fietskaart Limburgse Maasroute
Speciaal voor de Limburgse Maasroute is een fietskaart uitgebracht die voor € 2,- verkrijgbaar is via de Limburgse VVV’s of online via www.limburgwinkel.nl. Behalve de Limburgse Maasroute en informatie over de kunstwerken bevat deze kaart ook vijf lokale fietsroutes via het knooppuntensysteem.

De internationale Maasroute
Vanuit de bron van de Maas in het Franse Langres tot aan de monding in Hoek van Holland loopt de EuroVelo 19, de internationale Maasfietsroute: de Europese Maasfietsroute die goed is voor 1050 kilometer vlak en onbezorgd fietsplezier langs de Maas. De route start vanuit Langres, voert door de Champagne, de Ardennen, en gaat via Luik onze provincie binnen. Hier begint de Limburgse Maasroute waar buitengewoon veel te zien en te doen is. Bij Bergen verlaat de Maasroute Limburg uiteindelijk richting de monding van de Maas in Hoek van Holland en wereldhavenstad Rotterdam. Meer info over dit fietsavontuur is te vinden via www.maasfietsroute.eu.

Meer informatie
Routebureau Noord- en Midden-Limburg en het Routepunt Visit Zuid-Limburg namen het initiatief om het Limburgse Maas-traject verder onder de aandacht te brengen bij de recreatieve fietser. In samenwerking met Patrick Kusters, besloten de Provincie Limburg en tien deelnemende Limburgse Maas-gemeenten extra beleving toe te voegen aan het Limburgse traject. Op de website www.maasroutelimburg.nl is meer informatie te vinden over dit project. De fietskaart is eveneens verkrijgbaar via deze website of via de VVV-vestigingen in Limburg.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin