Fietsvakantie in Bourgondisch Limburg | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
21-09-2019, 13:01
 

Zonnig
20°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 37%
windsnelheid: 2 bft OZO
UV-Index: 4
zonsopgang: 07:21
zonsondergang: 19:39
Meer verwachtingen...
 
19-04-2019
Deel dit op:

Fietsvakantie in Bourgondisch Limburg

LIMBURG – Dankzij het prachtige en glooiende landschap en het uitgebreide fietsnetwerk is Limburg een uitstekende plek om heerlijk te genieten van een fietsvakantie. Er is van alles te beleven, er zijn veel accommodaties voor fietsers en je kunt er natuurlijk heerlijk bourgondisch eten. Limburg is goed geschikt voor zowel kortere als langere fietsvakanties, je kunt bijvoorbeeld een lang weekend in de omgeving van Maastricht fietsen, of de hele provincie doorkruisen in een paar weken.

Fietstocht in Limburg plannen
Je kunt gemakkelijk zelf een fietstocht plannen en voor slaapplekken zorgen, zo kun je bijvoorbeeld in oude kastelen of andere historische gebouwen verblijven. Ook zijn er verschillende fietslogies die speciaal ingericht zijn voor fietsende vakantiegangers, met een overdekte fietsenstalling en eventueel fietsverhuur. Als je geen zin hebt om alles zelf te regelen zijn er ook talloze aanbieders van diverse verzorgde fietstochten. Zo kun je een culinaire tocht boeken waarbij je langs allerlei bourgondische restaurants gaat. Als je met je kinderen op pad gaat, dan is het belangrijk dat je een goede kinderfiets voor ze hebt. Zo is bijvoorbeeld de inchmaat heel belangrijk als je wilt dat je kinderen goed en veilig op de fiets zitten. Gebruik een matentabel om de juiste maat te vinden. Is uw dochter bijvoorbeeld ongeveer 130 centimeter lang? Dan heeft u een meisjesfiets met de maat 24 inch nodig. Bij Fietsenopfietsen kun je alle beschikbare inchmaten bekijken.

Leuke bezienswaardigheden in Limburg
Er zijn veel bijzondere dingen te zien in Limburg en je wilt natuurlijk niets missen. Wist je bijvoorbeeld dat de hoogste heuvel van Nederland de Vaalserberg is? Deze ligt op het drielandenpunt, oftewel de grens met België en Duitsland. Om de heuvel en het drielandenpunt in zijn veel leuke activiteiten te doen.

In Valkenburg is ook veel te doen, dit dorp werd tijdens het Romeinse Rijk volop bewoond, dit zie je terug in de Romeinse Catacomben. Daarnaast zijn de prehistorische vuursteenmijnen, een prachtige kasteelruïne en het magische sprookjesbos leuk om te bezoeken. Maar de populairste attractie van allemaal zijn de grotten. Zo wordt er in de kerstperiode in het lange gangenstelsel van de Fluweelengrot een kerstmarkt gehouden, maar deze is het gehele jaar te bezoeken.

Vlakbij Landgraaf liggen de Wereldtuinen Mondo Verde. Dit is een enorm park met allerlei tuinen van over de hele wereld, met bijbehorende flora. Daarnaast vind je hier allerlei exotische vogels. Een leuke attractie voor de natuurliefhebber.

Kasteel Hoensbroek ligt vlakbij Heerlen en is een van de grootste en best bewaarde kastelen van Nederland. Het oudste gedeelte van het kasteel stamt uit de 14de eeuw. Je kunt door het gehele kasteel lopen en eventueel een rondleiding bijwonen.

Als je weinig tijd hebt is het gelukkig niet nodig om van hot naar her te vliegen. Het Limburgse landschap is door de glooiende heuvels vrij uniek in het platte Nederland, dus de fietstocht zelf is al prachtig en je zult allerlei moois ontdekken.

Waar moet ik op letten bij een fietstocht door Limburg?
De heuvels zijn prachtig, maar hebben ook een nadeel: je moet bergopwaarts fietsen. Het zijn dan wel geen echte bergen, maar de steilste beklimmingen liggen in Limburg. Hier moet je dus wel rekening mee houden voor de fietstocht. Verken je versnellingen of nog beter: kies voor de elektrische fiets.

Van tevoren is het verstandig om de route te plannen. Je kunt vaste routes fietsen, maar je kunt ook een eigen route samenstellen met de ANWB fietsknooppuntenplanner.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin