Flikkendag Maastricht 2014 | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-05-2020, 17:27
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 22°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 30%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 3
zonsopgang: 05:31
zonsondergang: 21:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
17-06-2014
Deel dit op:

Flikkendag Maastricht 2014

MAASTRICHT – Op zaterdag 6 september 2014 wordt rondom de populaire televisieserie Flikken Maastricht voor de 4e keer Flikkendag Maastricht georganiseerd. Van 11.00 tot 17.00 uur bruist het centrum van Maastricht weer als nooit tevoren tijdens deze open dag van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Alle regionale hulp- en veiligheidsdiensten geven acte de présence op onder andere de Markt, het Vrijthof, de Maasboulevard, bij de Boompjes/Stadspark en de Kesselskade/Mariastraat. Jong én oud kunnen tijdens deze dag van dichtbij kennis maken met het werk van de Politie, Brandweer, GGD, Koninklijke Marechaussee, diverse ketenpartners en hulpdiensten uit België, Luxemburg en Duitsland. Tevens is dit jaar de Nationale Reserve aanwezig en wordt vooruitgeblikt naar het 70-jarig bevrijdingsfeest van Maastricht.

Ontmoet de acteurs van Flikken Maastricht
Naast de vele demonstraties, spectaculaire presentaties en unieke activiteiten kunnen fans natuurlijk ook de acteurs van Flikken Maastricht, bewonderen, want Victor Reinier en Angela Schijf zijn beslist van de partij. De acteurs van de populaire TV-serie Flikken Maastricht – o.a. Victor Reinier, Angela Schijf, Oda Spelbos en Sergio Romero IJssel, alias Floris Wolfs, Eva van Dongen, Marion Dresen en Romeo Sanders – maken ’s middags hun opwachting via de Maas. Vervolgens begeleidt o.a. politiekapel Drums & Pipes hen onder muzikale klanken in oldtimers naar het Vrijthof. Voor de fans is hier voldoende gelegenheid om hun helden van dichtbij te bewonderen. Altijd al eens een scène uit de serie van Flikken Maastricht willen naspelen? Meld je dan bij de TROS stand op het Vrijthof!

Programma Flikkendag Maastricht 2014
• 11.00 uur: Op alle locaties gaat Flikkendag Maastricht van start.
• 13.00 uur: Op bijzondere wijze maakt de cast van Flikken Maastricht hun opwachting via de Maas. Eenmaal aangekomen bij Rederij Stiphout gaan zij naar het Vrijthof.
• 14.30 uur: Aankomst op het Vrijthof. Hier kunnen fans hun helden van dichtbij bewonderen.
• 17.00 uur: Einde Flikkendag Maastricht 2014

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.flikkendagmaastricht.nl

Burgemeester Hoes van Maastricht: “Flikkendag Maastricht is een prachtig dag waarop alle publieke hulpverleners laten zien wat ze kunnen. Het is goed dat we ons bewust worden van de kwaliteit van de mensen in uniform. Zij zorgen dagelijks voor onze veiligheid. En over uniformen gesproken! Let op de nieuwe uniformen van de politie. In Limburg zijn deze nieuwe uniformen vanaf nu te zien. En stiekem al eerder tijdens de opnamen van het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht. Mooie primeur voor Maastricht.”

Corinne Corten, Dierenpolitie: “Ik vind het belangrijk dat wij als dierenpolitie deelnemen aan de Flikkendag om bezoekers te informeren over ons werk. Wij komen dagelijks in aanraking met dierenleed. Meestal gaat hier ook een heleboel mensenlijk leed achter schuil. Het is belangrijk dat dierenmishandeling bij ons gemeld wordt via telefoonnummer 144. Zo helpen wij niet alleen de dieren maar kunnen wij ook een heleboel achterliggende problemen aanpakken!”

Leon Eummelen, Brandweer Zuid-Limburg: “De Brandweer neemt al vanaf het begin deel aan Flikkendag Maastricht. We werken immers ook in de dagelijkse praktijk nauw samen met de politie en de ambulancedienst. Tijdens deze dag willen we zoveel mogelijk mensen laten kennis maken met het werk van de brandweer. Wat voor ons erg belangrijk is om te vertellen en te laten zien dat we echt meer doen dan blussen alleen en daarvoor is deze dag erg geschikt.”

Swen Keijdener, ambulance verpleegkundige: “Deelname aan Flikkendag Maastricht vanuit de ambulancedienst is meer dan zorgen voor een mooi plaatje. De mogelijkheid om verder te kijken dan de spanning van het incident en eens een praatje te maken met mij of een van mijn collega’s. Wij kunnen het als hulpverleners niet alleen af. De rol die een ieder als omstaander aanneemt, heeft grote impact op het incident en het verloop van de hulpverlening.”


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin