Fraaie archeologische vondst Via Traiana | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
07-06-2020, 08:21
 

Bewolkt
11°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft ZW
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:25
zonsondergang: 21:48
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
15-04-2016
Deel dit op:

Fraaie archeologische vondst Via Traiana

HEERLEN – Een uitstekend bewaard deel van de Romeinse weg ‘Via Traiana’ is aangetroffen onder de Bekkerweg na archeologisch onderzoek. U kunt zaterdag 16 en zondag 17 april een kijkje nemen!

De Via Traiana liep van Xanten naar Aquis Granni (Aken). De Via Traiana is eerder aangetroffen in Heerlen, maar nog nooit zo fraai, goed bewaard en volledig. Het publiek is van harte welkom om de komende dagen een kijkje te nemen. Archeologen staan klaar om uitleg te geven.

De Via Traiana liep in noord-zuidelijke richting en kruist de Via Belgica, de weg die van west naar oost liep. Heerlen, in die tijd Coriovallum genaamd, dankte haar bestaan aan de kruising van deze twee wegen. Wethouder cultureel erfgoed Jordy Clemens vindt het geweldig nieuws: ‘Dit is alweer een bijzondere vondst in onze stad. Hiermee wordt nog eens het belang van Heerlen bevestigd als knooppunt in de Romeinse tijd.’

Kijkdagen zaterdag 16 en zondag 17 april a.s.
De opgraving is op 16 en 17 april van 10.00 – 16.00 uur publiekelijk te bezichtigen op de hoek van de Dr. Jaegerstraat/Bekkerweg. Archeologen geven uitleg over deze vondst. Bij de opgraving wordt een groot LED-scherm opgesteld waarop een film van de opgraving van deze weg en van de opgraving in Trilandis wordt afgespeeld. Iedereen is van harte welkom!


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin