GaiaZOO opnieuw uitgeroepen tot Leukste Uitje van Nederland - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
09-01-2018
Deel dit op:

GaiaZOO opnieuw uitgeroepen tot Leukste Uitje van Nederland

KERKRADE/UTRECHT – Dinsdagmiddag is GaiaZOO opnieuw uitgeroepen tot Leukste Uitje van Nederland. Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij in Nederland het meest waarderen. In totaal werd een recordaantal van ruim 100.000 stemmen uitgebracht.

GaiaZOO scoort, naast heel veel stemmen, de hoogste cijfers op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) en is daarmee de winnaar van 2018. De top-3 werd achtereenvolgens aangevuld door De Efteling en Diergaarde Blijdorp. In 2013 werd GaiaZOO ook gekozen tot Nederland’s Leukste Uitje.

Dit jaar vond deze belangrijkste toeristische verkiezing van Nederland voor de achtste keer plaats en in vrijwel alle edities behoort GaiaZOO tot de finalisten. De belangrijkste criteria om voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ in aanmerking te komen, betreft het bezoekersaantal (jaarlijks méér dan 400.000 bezoekers) en er dient sprake te zijn van landelijke bekendheid. Naast de Kerkraadse dierentuin maakt ook marktleider De Efteling steevast deel uit van de Top-3.

Méér dan alleen een dierentuin
Een ANWB-lid over GaiaZOO: “Heel goed onderhouden park. Mooi aangelegd en veel dieren die goed verzorgd worden. Leuke dag, altijd genieten” In 2017 ontving GaiaZOO haar vijfmiljoenste bezoeker. De diercollectie omvat ruim 150 soorten, waarvan vele uitsluitend in deze Nederlandse dierentuin te zien zijn. Het onderscheidende vermogen van GaiaZOO blijkt volgens de stemmers vooral het natuurlijke karakter, de zeer ruime dierverblijven en de uitstekende service van medewerkers en kwaliteit van de horeca. “GaiaZOO is méér dan alleen een dierentuin. Het is ook een prachtige wandeling in het Limburgse heuvellandschap en genieten van het goede leven!” aldus een ANWB-lid.

In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is
In 2017 verwelkomde de dierentuin onder meer heel bijzondere rode brulapen die zich samen met diverse andere diersoorten, vrij tussen de bezoekers bewegen in een ruim bos. Dit jaar wordt de dierentuin onder meer uitgebreid met ‘Limburghuis’: een uniek project in samenwerking met diverse natuurorganisaties met de nadruk op bedreigde diersoorten in Nederland/Limburg. De dierentuin speelt al jarenlang een prominente rol in fokprogramma’s, natuurbehoudsprojecten en het opnieuw uitzetten van bedreigde soorten zoals de wilde hamster en wil op deze wijze een actieve bijdrage leveren aan de instandhouding van onze biodiversiteit.

De top drie van ‘Leukste uitje van Nederland 2018’
Gouden award GaiaZOO in Kerkrade
Zilveren award De Efteling in Kaatsheuvel
Bronzen award Diergaarde Blijdorp in Rotterdam


Ook in het nieuws