GaiaZOO staat dit jaar in het teken van ‘de magie van Afrika’ - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
19-01-2019
Deel dit op:

GaiaZOO staat dit jaar in het teken van ‘de magie van Afrika’

KERKRADE – Dit jaar staat in het teken van ‘de magie van Afrika’ en zal grotendeels roze gekleurd worden door de komst van maar liefst 400 flamingo’s. Maar voor het zover is zal het gebied Savanna een make-over krijgen: verblijven worden aangepast, wandelpaden worden verbeterd en verlegd, er verrijst een nieuwe horcagelegenheid: de SavannaLodge en spectaculaire nieuwe speeltorens zullen gaan zorgen voor uren speelplezier!

In 2019 wordt de Afrikaanse savanne van GaiaZOO op spectaculaire wijze verder ontwikkeld. Niet alleen worden de beide grote savannes met elkaar verbonden, zodat straks neushoorns, giraffen en struisvogels naast elkaar kunnen wandelen, maar de diercollectie wordt ook uitgebreid met maar liefst 400 Grote Flamingo’s! Van alle flamingo’s is dit de grootste soort en groepen van deze omvang komen in geen enkele andere dierentuin in Europa voor. Alleen in Singapore en Dubai zijn groepen van deze omvang te bewonderen. Deze ongekend grote groep belooft dan ook voor een magisch spektakel te zorgen. Hun nieuwe leefgebied krijgt een oppervlakte van 3.000m2 en bestaat uit een groen en gevarieerd, waterrijk gebied, zodat deze kolonievogels de ruimte hebben om natuurlijk gedrag te vertonen. “Ervaar in GaiaZOO hoe bijzonder onze aarde is”.

De magie van Afrika
De Grote Flamingo wordt onterecht ook Gewone Flamingo genoemd. Van de vijf soorten is dit -met een lichaamslengte van zo’n 150 cm- niet alleen de grootste variant, maar met zijn fraaie wit-roze verenkleed met oranje accenten, zijn markante, roze gehoekte snavel met een zwarte punt, zijn extreem lange nek én diep-roze poten, is het vooral ook een zeer elegante verschijning. Zijn oorspronkelijke leefgebied strekt zich uit van Afrika via Europa tot in Azië. De kolonie van 400 flamingo’s die naar GaiaZOO verhuist, is een gemêleerd gezelschap met diverse kleurschakeringen en leeftijden, wat het geheel nóg indrukwekkender maakt.

Wonderen van de natuur
Omdat GaiaZOO méér dan alleen een landschappelijk park met dieren wil zijn, wordt er in 2019 ook een SavannaLodge gebouwd, waar bezoekers bourgondisch kunnen genieten van de magie van Afrika. Dit sfeervolle horecapunt verrijst op één van de mooiste plekjes van de Zuid-Limburgse dierentuin; tussen de nieuwe flamingo kolonie en de huidige neushoornsavanne. Deze combinatie van dieren is te bewonderen bij het Nakuru-meer in Kenia en vanaf volgend jaar ook in GaiaZOO. Vanaf het terras van de SavannaLodge krijgt men straks tijdens de baltsperiode optimaal zicht op de bijzondere paringsdans van de Grote Flamingo, één van de wonderen van de natuur, die de inspiratie vormt voor de vurige Spaanse flamenco.

Wandelgenot en speelplezier
Om de aanpassingen van de savanne van GaiaZOO helemaal áf te maken, wordt ook de wandelroute in dit deel van het park geheel vernieuwd en worden er voor de jongste bezoekers diverse bijzondere speeltoestellen toegevoegd die helemaal passen in de sfeer van het vernieuwde gebied.

Meer info…


Ook in het nieuws