GaiaZOO voor de vierde keer ANWB’s Leukste Uitje van NederlandToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 16:16
 

Stortbuien
14°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
14-02-2023
Deel dit op:

GaiaZOO voor de vierde keer ANWB’s Leukste Uitje van Nederland

KERKRADE – Op Valentijnsdag werd in Nijkerk voor de 13e keer de ANWB-award uitgereikt voor het Leukste uitje van Nederland. De Limburgse dierentuin GaiaZOO werd voor de vierde keer uitgeroepen tot winnaar van deze verkiezing en won daarmee opnieuw de gouden award.

De zilveren en bronzen award werden door Attractiepark Toverland en Diergaarde Blijdorp in ontvangst genomen. Ruim 96.000 stemmen zijn uitgebracht door ANWB-leden, zowel op landelijk niveau als per provincie, zij hebben tijdens de verkiezing gestemd op het uitje dat zij het meest waarderen. GaiaZOO won eerder goud in 2020, 2018 en 2013 en stond in de afgelopen dertien jaar maar liefst negen keer in de landelijke top drie. Van alle Nederlandse dagattracties mocht alleen de Efteling zich vaker het Leukste uitje van Nederland noemen.

Goud voor GaiaZOO
GaiaZOO ontvangt, naast heel veel stemmen, van bezoekers veel waardering voor het park. Zij hebben het uitje beoordeeld op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitsverhouding en sfeer. Bezoekers prijzen GaiaZOO gelegen in het Zuid-Limburgse heuvellandschap en reageren enthousiast “Alles klopt, van ingang tot uitgang en alles ertussen in. Toppark, sfeervol, helemaal top!”, “Altijd vernieuwend en nooit saai. Bij ieder bezoek word je opnieuw verrast!”, “Al ben je er vaak geweest, toch zie je iedere keer weer iets nieuws. Geweldig!”.

GaiaZOO blijft groeien
GaiaZOO blijft voortdurend vernieuwen en verbeteren. De keuze voor een nieuw logo en een nieuwe huisstijl symboliseert een nieuw beg­in en past heel ­goed bij de imposante nieuwe entree waarin ook de architectonisch hoogstaande zoovenirshop is gevestigd. Het mooiste zicht hierop krijgen bezoekers vanaf de afgelopen najaar geopende Toren van Gaia, exact gesitueerd op het middelpunt van de Gemeente Kerkrade. Dit voorjaar wordt de entree van de dierentuin verder verrijkt met een prachtig vormgegeven volière voor oehoes, raven en zwarte ooievaars.

GaiaZOO blijft zich verder ontwikkelen en de komende jaren wordt het toevoegen van nieuwe, bedreigde diersoorten gecombineerd met het optimaliseren van bestaande dierverblijven. Zo wordt in de loop van dit jaar het verblijf voor Zuid-Amerikaanse boshonden midden in het hart van het park onder handen genomen. In dit waterrijke gebied met prachtige sequoia’s en moerascipressen wordt een heel bijzonder leefgebied gecreëerd voor zwarte brulapen en zeer bedreigde mantelaapjes. Organische vormen, natuurlijke materialen en een ideaal leefgebied voor de dierlijke bewoners vormen de vaste ingrediënten van de kenmerkende huisstijl van GaiaZOO.

GaiaZOO blijft groeien en is behalve voor dieren ook leuk voor mensen getuige deze vierde gouden ANWB-award.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin