Geen Kerstmarkt in de Gemeentegrot dit jaar– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
24-10-2020, 04:49
 

Bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 1 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 18:25
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
16-10-2020
Deel dit op:

Geen Kerstmarkt in de Gemeentegrot dit jaar

VALKENBURG AAN DE GEUL – Tot 13 oktober 2020 zag het er naar uit dat binnen de destijds geldende kaders een veilige en gastvrije Kerstmarkt in de Gemeentegrot georganiseerd zou kunnen worden. Met inachtneming van maatregelen zoals bijvoorbeeld 1,5 meter afstand, een beperkt aantal bezoekers gelijktijdig in de grot, reserveringen vooraf, tijdvakken, looprichtingen, gezondheidscheck en meer toezichthoudend
personeel.

Op grond van de landelijke nieuwe richtlijnen die nodig zijn vanwege fors toenemende COVID-19 besmettingen, kondigde de Veiligheidsregio Zuid-Limburg op 14 oktober 2020 een nieuwe noodverordening af. Daarin staat onder andere sluiting van de horeca, verbod op alle evenementen, reisbewegingen tot het hoogst noodzakelijke beperken, samenkomst binnen niet meer dan 30 personen, buiten niet meer dan 40 personen en verbod op samenkomst, waar dan ook, met meer dan 4 personen in een groep. Dit leidt bijgevolg tot een negatieve advisering.

Vandaar dat wij hebben besloten de organisatie en voorbereiding van de kerstmarkt per direct stop te zetten. Dit jaar zal er dus geen Kerstmarkt in de Gemeentegrot zijn.

Wij realiseren ons dat dit een enorme tegenslag betekent voor alle betrokkenen bij Kerststad, maar ook voor onze economie en ondernemers. Maar met de huidige cijfers van oplopende besmettingen en de daarop volgende noodzakelijke maatregelen is dit helaas niet te vermijden.

Kerst in Valkenburg 2020
Kerst in Valkenburg zal heel anders zijn dan in de laatste jaren, met zeer beperkt en gespreid bezoek dat vooral vooraf plant en reserveert voor een beperkt aantal activiteiten en open attracties.
De sfeerverlichting wordt conform de planning aangebracht en ook de kerstbomen worden in het centrum en de dorpskernen neergezet.
Mocht de situatie over enkele weken versoepelen en de horeca weer open kunnen, dan zijn we voorbereid om alsnog enkele beperkte alternatieve activiteiten op te pakken. Zo wordt het Christmas LightArts Festival, waarbij dagelijks in en rond het centrum een aantal gebouwen en andere objecten op een speciale wijze worden aangelicht, uitgesteld totdat door een mogelijke versoepeling van de COVID-19 maatregelen een bezoek aan Valkenburg weer mogelijk is.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin