Geen water meer uit Limburgse beken | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-09-2019, 18:22
 

Zonnig
17°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 39%
windsnelheid: 2 bft NNO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 19:43
Meer verwachtingen...
 
03-08-2018
Deel dit op:

Geen water meer uit Limburgse beken

ROERMOND / LANDGRAAF – Waterschap Limburg breidt het aantal beken in Zuid-Limburg waar een onttrekkingsverbod geldt uit per vrijdag 3 augustus, 12.00 uur.  Vanaf dat moment mag er geen water worden onttrokken uit deze beken. Het verbod geldt voor zowel bedrijven (zoals  agrariërs, hoveniers),  gemeenten en particulieren.

Het verbod is van kracht tot het moment dat de waterafvoer van de beken weer op niveau is en uiterlijk tot 1 oktober 2018. Met het verbod wordt verdere daling van het waterpeil in de beken voorkomen en daarmee verdere schade aan flora en fauna.

Het verbod geldt voor het onttrekken van water uit de volgende beken:

Bosbeek (Meinweg)
Eyserbeek
Geul
Hemelbeek
Klitserbeek
Mechelderbeek
Putbeek
Rode Beek Vlodrop
Rode Beek Vlodrop-Bergerhof
Selzerbeek
Vlootbeek
Zieversbeek

Daarnaast geldt het verbod niet voor onttrekkingen met weidepompen voor veedrenking en voor onttrekkingen uit het grondwater. Het waterschap adviseert om beekwater niet te gebruiken voor veedrenking in verband met de afnemende waterkwaliteit.  Har Frenken, lid dagelijks bestuur: “ Kapitaalintensieve teelten, zoals fruit- en groenteteelt, bloemen- en plantenteelt die niet met grondwater kunnen beregenen, hebben de mogelijkheid om een ontheffing aan te vragen voor het onttrekken van water uit de desbetreffende beken”.

Meer informatie

Bron: Waterschap Limburg


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin