Gehonoreerde aanvragen makersregeling 2023 bekendToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
28-04-2023
Deel dit op:

Gehonoreerde aanvragen makersregeling 2023 bekend

De afgelopen 3 maanden hebben Limburgse (pop)muzikanten weer de kans gehad om een plan te schrijven ter ondersteuning van hun project voor de Makersregeling 2023.

Op 19 maart mochten 15 aanvragers hun plannen pitchen aan de externe beoordelingscommissie uit verschillende expertisegebieden. Na de openbare presentaties is de commissie in beraad gegaan om te bepalen wie er kan rekenen op een financiële bijdrage.  Mede dankzij de financiële samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en de Provincie Limburg was er €30.000 beschikbaar en zijn in totaal 8 aanvragers gehonoreerd.

De makersregeling is bedoeld voor popmuzikanten die professioneel in de muzieksector opereren en planmatig hun carrière pad vormgeven. Pop in Limburg richt zich op pre- tot mid-career popmuzikanten die een financieel steuntje in de rug nodig hebben om tot een volgende tour, geluidsdrager, een multi- of interdisciplinaire samenwerking te komen. Pop in Limburg richt zich op popmuzikanten die naast financiële steun gebaat zijn bij inhoudelijke begeleiding in hun ontwikkelingstraject.  Voor 2023 is de makersregeling gesloten, maar Limburgse (pop)muzikanten kunnen vanaf 1 januari 2024 weer een plan indienen. Tot die tijd kunnen muzikanten gebruik maken van andere financiële regelingen die Pop in Limburg en Limburgse initiatieven aanbieden.

Gehonoreerde aanvragen 2023
De acht gehonoreerde aanvragers zijn: Michiel Claessen, Roelofs, Willems, Haesen & Breidenbach, Tizaan Alphonso Collective, The Anaesthetics, Vic Wavy, Isis Cloudt, $KEER&BOO$, AUW.
Al hun plannen zijn te lezen op deze website: https://www.popinlimburg.nl/gehonoreerde-aanvragen-makersregeling-2023/


Ook in het nieuws