Gemeente Heerlen en UWV in Maankwartier | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-05-2020, 19:41
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 26%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:31
zonsondergang: 21:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
26-02-2014
Deel dit op:

Gemeente Heerlen en UWV in Maankwartier

HEERLEN – Het College van Heerlen heeft ingestemd met een koopovereenkomst met Maankwartier Heerlen BV voor het al in aanbouw zijnde kantoor van circa 5.700m² genoemd “gebouw G-H”, aan de Noordzijde van Maankwartier. De gemeente gaat naar verwachting 3.300m² van deze oppervlakte verhuren aan UWV. Met UWV blijft een belangrijke werkgever die ook nieuwe arbeidsplaatsen zal creëren, voor Heerlen behouden.

Met de koop van het kantoor blijft de gemeente binnen de door de raad gestelde financiële kaders. De afgelopen maanden hebben UWV en gemeente Heerlen gezamenlijke huisvesting onderzocht. Dit heeft geresulteerd in de huidige koopovereenkomst, waarin is opgenomen dat de koop pas door gaat indien UWV een huurovereenkomst tekent. De onderhandelingen hierover met UWV zijn in volle gang en worden naar verwachting voor 1 april 2014 afgerond. Uitgangspunt hierbij is een huurovereenkomst van 10 jaar met een optie tot verlenging van 5 jaar.
De gemeenteraad van Heerlen moet in maart 2014 nog een zienswijze geven over het genomen besluit van de koopovereenkomst.

Concentratie
Heerlen is in 2012 aangewezen als één van de 35 arbeidsregio’s in Nederland. Deze concentratie zorgt niet alleen voor behoud van werkgelegenheid voor Heerlen, maar zal ook leiden tot nieuwe arbeidsplaatsen.

Huisvesting gemeente Heerlen
Behalve in Maankwartier worden medewerkers van gemeente Heerlen straks gehuisvest in het nieuwe Stadskantoor van maximaal 7.000m2 in Schinkelkwadrant-Zuid (winkelcentrum De Plu). Een deel van de afdeling Werkgelegenheid en Sociale Zaken wordt, vanwege hun verregaande samenwerking met UWV, gehuisvest in het kantoor Maankwartier.
Het gebouw is uiterlijk eind 2015 beschikbaar voor gebruik door gemeente Heerlen en UWV.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin