Gemeente Landgraaf en BOEi bouwen samen Slot Schaesberg - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
17-01-2021, 16:08
 

Bewolkt
5°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 1 bft W
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:32
zonsondergang: 17:03
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
18-05-2013
Deel dit op:

Gemeente Landgraaf en BOEi bouwen samen Slot Schaesberg

LANDGRAAF – Op woensdag 22 mei ondertekenen de gemeente Landgraaf en BOEi bv een samenwerkingsovereenkomst die de basis zal leggen voor de herbouw van Slot Schaesberg.

Sinds 2011 werken de gemeente Landgraaf en BOEi door middel van een stuurgroep samen aan de planvorming om dit ambitieuze project te realiseren. Voor dit doel wordt een stichting opgericht waarin de gemeente Landgraaf en BOEi vertegenwoordigd zijn. De doelstelling van deze stichting is volledige herbouw van het kasteel en de bijbehorende slothoeve uit 1650.

BOEi heeft ruime ervaring met de herbestemming van erfgoed. Wethouder Harry Erkens; ‘BOEi is een waardevolle partner die veel kennis, netwerk en expertise in zal brengen. De afgelopen periode heeft BOEi met veel enthousiasme aan de verschillende betrokken partijen laten zien dat dit unieke project voor Landgraaf een absolute meerwaarde is op het gebied van cultuurhistorie en toerisme.’

‘’Belangrijk voor BOEi is dat het publiek elke dag, elke week, jarenlang een prachtig monument herbouwd kan zien worden en dat ook de jeugd liefde voor het ambacht kan opdoen.’’ , aldus directeur BOEi, Arno Boon.

De komende vijf jaar zullen de beide partijen hun gezamenlijke kennis en expertise bundelen om de herbouw van Slot Schaesberg in goede banen te leiden en een nieuwe cultuurhistorische publieksattractie in Landgraaf te realiseren.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin