Getroffen horecaondernemers eregasten tijdens officiële opening Bar Bistro Saam– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-11-2022, 15:56
 

Meest bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 0 bft WSW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:15
zonsondergang: 16:36
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Onder de noemer “The Break Out Sessions” organiseren ECI Cultuurfabriek, De Bosuil en Poppodium Grenswerk in november een vijfdaags schrijverskamp voor producers, songwriters en muzikanten.
11-10-2021
Deel dit op:

Getroffen horecaondernemers eregasten tijdens officiële opening Bar Bistro Saam

MAASTRICHT – Vandaag is Bar Bistro Saam, het nieuwe restaurant in MECC Maastricht, officieel geopend. In Bar Bistro Saam brengt men een ode aan de Maas, de rivier die de stad Maastricht spiegelt en verbindt. De naam Saam is enerzijds het spiegelbeeld van Maas en staat anderzijds voor het samenbrengen en samenzijn. Speciaal voor deze gelegenheid bracht Saam vandaag de door de watersnood getroffen horecaondernemers uit Valkenburg samen.

Tijdens en kort na de watersnood in Limburg was er veel behoefte aan praktische hulp, aan het herstellen van materiële schade. Nu drie maanden later hebben de meeste horecaondernemers de deuren weer geopend, biedt Bar Bistro Saam getroffen horecaondernemers een moment om samen te komen, samen te zijn en verhalen te delen. In het bijzijn van Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg en Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht werd er gezamenlijk getoast op de toekomst en serveerde Charlie Otten, chef kok van Bar Bistro Saam én rasechte Valkenburger, een proeverij van de kaart.

Concept Bar Bistro Saam
In Saam brengt het team een ode aan de Maas, de rivier die de stad spiegelt en verbindt. Ze zien het als de voedingsbodem voor alles dat Maastricht te bieden heeft en koesteren dat op verschillende manieren in Bar Bistro Saam. Zo wordt het restaurant in tweeën gedeeld door een ader van Limburgs natuursteen. Op verschillende plekken in de zaak wordt gebruikt gemaakt van spiegels, die de schittering van het water symboliseren. Ook zijn de ronde lampen gemaakt van gerecycled plastic, afkomstig uit de Maas.

Ook in servies, huisstijl en menu zijn subtiele hints naar de rivier verwerkt. Chef-kok Charlie Otten: “In de omgeving is zoveel kwaliteit en vakmanschap te vinden en daar zijn wij ongelooflijk trots op. Zo verwerken we in praktisch ieder gerecht iets uit de regio: van het gehaktbrood van Saveurs tot Limburgse geitenkaas, van de frites van Pommes Limburg tot groenten uit d’r Moostuin. Soms al bekend, soms verrassend, maar altijd te herleiden tot de oerbron van onze stad: de Maas.”

Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg: “Ik waardeer het ontzettend dat de getroffen horecaondernemers uit Valkenburg aan de Geul hier worden ontvangen en met collega ondernemers worden samengebracht vandaag. In crisissituaties blijkt meer dan ooit hoe belangrijk de mensen om ons heen zijn. Saam, het omgekeerde woord van Maas, staat net als de Maas ook voor verbinding en die is in deze spreekwoordelijk. Ik vind het initiatief een warm, collegiaal en hoffelijk gebaar. Het is heel fijn dat deze aandacht er is!”

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht: “Ons MECC is geweldig verbouwd, en daar hoort natuurlijk een prachtig restaurant bij. De naam Saam is een spiegelbeeld van Maas, de levensader van onze stad. Mooi dat de Maas ook hier een prominente rol krijgt, maar we hebben in de zomer gezien dat de Maas ook een andere kant heeft. Dat MECC Maastricht en Bar Bistro Saam voor deze opening getroffen Valkenburgse horecaondernemers hebben uitgenodigd vind ik dan ook een erg mooi gebaar.”

Brightlands Maastricht Health Campus
Met Bar Bistro Saam, gelegen in het vernieuwde congrescentrum en daarmee in het hart van de Brightlands Maastricht Health Campus, creëert MECC Maastricht een plek waar kennis gedeeld kan worden en waar sociale interactie tussen de verschillende (wetenschappelijke) instellingen en bedrijven uit de omgeving kan plaatsvinden. Denk hierbij aan medewerkers, bezoekers en studenten van het MUMC+, Universiteit Maastricht, Brightlands Maastricht Health Campus en overige omliggende bedrijven.

Bar Bistro Saam is van maandag tot en met vrijdag de hele dag geopend voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Daarnaast beschikt de zaak over twee ruimtes voor evenementen en een deli; een winkel waar eten en drinken voor onderweg gekocht kan worden. Voor zakelijke gasten die met de auto komen heeft het restaurant tot eind 2021 een speciale actie; zij ontvangen een gratis uitrijkaart na lunch of diner.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin