Gezocht: schoolgidsen Limburgse Nationale Parken | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
14-07-2020, 16:01
 

Bewolkt
21°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 49%
windsnelheid: 0 bft N
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:40
zonsondergang: 21:46
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
19-02-2020
Deel dit op:

Gezocht: schoolgidsen Limburgse Nationale Parken

OSPEL – IVN en Staatsbosbeheer zoeken mensen met liefde en enthousiasme voor de natuur die dit graag willen delen met kinderen.

De natuur is het beste leslokaal. Een plek waar kinderen alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien. In de nationale parken De Groote Peel, De Maasduinen en De Meinweg zijn diverse natuurbelevingsprogramma’s voor het basisonderwijs. Tussen 6 mei en 8 juni wordt er een 6-daagse opleiding tot schoolgids aangeboden. Daarna kan men in één of meerdere parken met het basisonderwijs de natuur in.

Op 17, 19 en 24 maart zijn er informatieavonden voor geïnteresseerden.

Op www.ivn.nl/schoolgidsen2020 staat meer informatie en een link naar het aanmeldformulier.

De cursus
Een schoolgids hoeft geen wandelende natuurencyclopedie te zijn. Geboeid zijn door de natuur en dit op een enthousiaste manier over kunnen brengen is minstens zo belangrijk. De schoolgidsen in spé leren hoe zij basisschoolkinderen het beste kunnen begeleiden in de natuur en maken kennis met de flora, fauna en geschiedenis van de drie nationale parken. De cursus wordt gegeven door ervaren schoolgidsen en beroepskrachten met gevarieerde werkvormen en excursies. Mensen die op schooldagen zin en tijd hebben om aan de slag te gaan met deze natuurbelevingsprogramma’s zijn van harte welkom. Aanmelden voor een van de informatieavonden kan tot en met 15 maart. Voor het vrijwilligerswerk als schoolgids is een onkostenvergoeding beschikbaar.

De deelnemers aan deze cursus kunnen ook ‘doorstromen’ naar een bijscholing als jeugdgids bij buitencentrum De Pelen. Behalve als schoolgids kunnen ze dan worden ingezet als begeleider van Kinderfeestjes en gezinstochten in Nationaal Park De Groote Peel.

Kinderen betrekken bij de natuur
IVN Natuureducatie, Staatsbosbeheer en hun partners bieden programma’s waarbij kinderen al onderzoekend en ontdekkend over de natuur leren. Om zoveel mogelijk kinderen bij de natuur te betrekken, zijn voldoende schoolgidsen onmisbaar. Het ministerie van LNV en de Provincie Limburg ondersteunen dit initiatief middels een financiële bijdrage.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin