Giraffe geboren in GaiaZOOToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
12-11-2021
Deel dit op:

Giraffe geboren in GaiaZOO

KERKRADE – Wanneer de zon opkomt boven de savanne in GaiaZOO staan de hoefdierverzorgers al te popelen om een kijkje te nemen in de giraffenstal. De avond ervoor is er een giraffe ter wereld gekomen! Via LIVE-camerabeelden konden ze de bevalling van afstand volgen.

Bij het openen van de staldeur kijken twee grote ogen hen onderzoekend aan. De hoorntjes liggen nog plat op de kop, maar de oren staan nieuwsgierig naar vorig gericht. Vier stevige, lange poten dragen het tengere lichaam. Het is alweer 7 jaar geleden dat er een giraffe werd geboren in GaiaZOO. Daarom hebben we een speciale giraffennieuwsbrief voor je gemaakt, waarin je van alles over deze bijzondere diersoort ontdekt.Sinds de oprichting van GaiaZOO hebben in totaal 16 verschillende giraffen het savanne verblijf bewoond. Na een start met drie volwassen vrouwen, de komst van een man en geboorte van jongen, die uitzwierven naar andere dierentuinen, waren ook enkele sterfgevallen te betreuren. Het laatste jong dat geboren werd, in 2014, zag nu voor het eerst een giraffe ter wereld komen. Moeder giraffe schenkt voor de vierde keer het leven aan een jong, terwijl het voor vader zijn eerste nakomeling is.
Alle giraffen die in de ZOO leven maken onderdeel uit van een EEP, een Europees fokprogramma. Hierin werken GaiaZOO en andere moderne dierentuinen uit heel Europa samen. Zo hoeven we geen dieren uit het wild te halen en helpen we bij de bescherming van bedreigde diersoorten, zoals de Rothschild giraffe. Moderne dierentuinen zoals GaiaZOO ruilen hun dieren daarom onderling uit.


Ook in het nieuws