Gluckauf grote winnaar op Gala van de Nederlandse Film | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2019, 10:57
 

Zonnig
13°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 58%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 3
zonsopgang: 07:20
zonsondergang: 19:41
Meer verwachtingen...
 
03-10-2015
Deel dit op:

Gluckauf grote winnaar op Gala van de Nederlandse Film

UTRECHT – Gluckauf is vrijdagavond in het Beatrix Theater in Utrecht de grote winnaar geworden op het Gala van de Nederlandse Film. De film van regisseur Remy van Heugten werd uitgeroepen tot Beste Film en won ook in de categorieën Beste Regie, Beste Scenario en Beste Camera.

Gluckauf
Lei, een dolende vijftiger die onderaan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.

Gluckauf (de mijnwerkersgroet voor een behouden terugkeer) is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws staande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu. Met Gluckauf, dat volledig in Limburgs dialect is gesproken, maakt Remy van Heugten zijn debuut als auteursregisseur. De film is gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen, op zijn woelige jeugd in dit prachtige, maar vergeten stuk aan het diepste einde van Nederland. Een streek waar de sociaaleconomische gevolgen van de sluiting van de mijnen nog steeds zeer voelbaar zijn.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin