Gratis caravancontrole in Venlo - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 17:31
 

Meest zonnig
15°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 67%
windsnelheid: 4 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
11-04-2016
Deel dit op:

Gratis caravancontrole in Venlo

VENLO – Het duurt niet lang meer voor de vakantieperiode aanbreekt. In eerste instantie kijken we uit naar Hemelvaart, en snel daarna komt de zomervakantie alweer om de hoek kijken. Daarom organiseren de politie, brandweer en Rijksdienst voor het Wegverkeer op zaterdag 16 april een caravancontrole in Venlo. De caravancontrole biedt mensen uit de regio de mogelijkheid om hun auto-caravancombinatie op belangrijke punten na te laten kijken. Een uitkomst voor mensen die graag goed voorbereid op vakantie gaan!

Technische staat
In de zomermaanden gaan ieder jaar vele Nederlanders op vakantie met de caravan. Een flink aantal van die caravans komt stil te staan wegens gebreken, zoals overbelading of een onjuiste bevestiging. Het is goed om voor vertrek de caravan uitgebreid te controleren op de technische staat, in verband met eventuele defecten die tijdens de winterstalling zijn ontstaan. Op caravans.net vind je een complete lijst met alle eisen waaraan een auto-caravancombinatie moet voldoen.

Veilig op pad
Tijdens de controle wordt er naar verschillende aspecten gekeken. Zo worden de officiële papieren gecontroleerd op toereikendheid, geeft de brandweer advies over onder andere gasflessen en brandblussers in de caravan, en wordt er gekeken of de bevestiging in orde is. De beslissing over eventuele reparaties en/of vervangingen ligt daarna geheel bij de eigenaar zelf. De keuring valt vroeg in het seizoen, dus is er nog genoeg tijd om bijvoorbeeld hier een kentekenplaat voor uw caravan aan te vragen, of hier een trekhaak voor uw Volkswagen (of ander automerk) te bestellen.

De controle wordt op zaterdag 16 april uitgevoerd door het keuringscentrum van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Dit centrum is te vinden op het Trade Port industrieterrein aan de Stanleyweg 4 te Venlo. Van 10:00 tot 16:00 uur is het voor Noord-Limburgers mogelijk om hun auto-caravancombinatie te laten controleren.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin