GrensparkLimburg genomineerd voor titel Mooiste natuurgebied van Nederland - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
24-10-2020, 05:46
 

Bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 2 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 18:25
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
11-10-2016
Deel dit op:

GrensparkLimburg genomineerd voor titel Mooiste natuurgebied van Nederland

DEN HAAG – Op 10 oktober maakte het ministerie van Economische Zaken bekend dat GrensparkLimburg genomineerd is voor de titel Mooiste natuurgebied van Nederland. Een vakjury onder leiding van Mr. Pieter van Vollenhoven koos de mooiste natuurgebieden uit alle inzendingen. Het Nederlandse publiek kiest uiteindelijk het allermooiste natuurgebied. Liefhebbers van de Limburgse natuur kunnen stemmen via www.mooistenatuurgebied.nl/grensparklimburg. De winnaar wint een bedrag van € 300.000,- dat moet worden ingezet om het natuurgebied toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor het publiek. De uitslag van de verkiezing wordt op 31 oktober bekend gemaakt in het Tv-programma ‘De Wereld Draait Door’.

Dit is GrensparkLimburg
GrensparkLimburg is een langgerekt lint van bijna 200 km met natuurgebieden en cultuurlandschappen langs de Duitse en Belgische grens. GrensparkLimburg bestaat uit 17 natuurgebieden met in totaal meer dan 13.000 hectare natuur. Aansluitend liggen in België en Duitsland ook nog eens 7.000 hectaren aan bijzondere natuur. De bekendste natuurgebieden in GrensparkLimburg zijn Nationaal Park De Meinweg, Nationaal Park De Maasduinen en Nationaal Landschap Zuid-Limburg. De deelname aan de wedstrijd wordt ondersteund door 15 organisaties, waaronder de VVV’s, de overlegorganen van de Nationale Parken, de Provincie Limburg, IVN Limburg, IKL, het Koninklijk Natuurhistorisch Genootschap Limburg, het Limburgs Landschap en de Vereniging van particuliere eigenaren in de Maasduinen.

Unieke punten
GrensparkLimburg voert de komende weken campagne om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. In deze campagne wordt vooral aandacht besteed aan de punten waarop GrensparkLimburg zich onderscheidt van de andere natuurgebieden:

– Met z’n heuvels, duinen en terrassenlandschap steekt GrensparkLimburg letterlijk boven de rest van Nederland uit en profileert zich daarom als ‘Hoogtepunt van Nederland’.
– Natuur trekt zich niets van grenzen aan en daarom komen in GrensparkLimburg planten en dieren voor die in de rest van Nederland niet voorkomen: denk aan de korenwolf, geelbuikvuurpadden, pimpernelblauwtjes, oehoes en hazelmuizen.
– GrensparkLimburg biedt de bezoeker natuurbeleving met een verhaal. De rijke geschiedenis van GrensparkLimburg heeft veel tastbare sporen in het landschap achtergelaten waarbij de verhalen over Romeinen, ridders, soldaten, blokbrekers en mijnwerkers nog vaak worden verteld.

Liefhebbers van de Limburgse natuur kunnen tot 31 oktober stemmen op www.mooistenatuurgebied.nl/grensparklimburg en kunnen de Facebookberichten van GrensparkLimburg delen. Als het Nederlandse publiek GrensparkLimburg inderdaad kiest als ‘mooiste stukje Nederland’ wordt het prijzengeld van € 300.000,- gebruikt voor projecten waar de natuurliefhebber direct plezier van heeft.

Foto: Anki Riteco


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin