Grootste ijsspektakel in de wereld deze zomer in MECC Maastricht | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
30-05-2020, 14:24
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 25°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 30%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 7
zonsopgang: 05:30
zonsondergang: 21:40
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
19-03-2019
Deel dit op:

Grootste ijsspektakel in de wereld deze zomer in MECC Maastricht

MAASTRICHT – Het International Ice and Snow Sculpture Festival in Harbin, China, is het grootste ijsspektakel in de wereld. De komende zomer zal dit wereldberoemde ijsfestival, op kleinere schaal (+ 2.000 m2), neerstrijken in MECC Maastricht. Onder de naam ‘World of Frozen Dreams’ zal World Ice Entertainment dit evenement met een uitzonderlijke publiekswaarde organiseren in MECC Maastricht.

Nog nooit eerder is er zo’n groot ijsspektakel georganiseerd in Nederland. In de voorbereidingsfase zullen circa 35 Chinese kunstenaars uit Harbin 7.000 blokken ijs omtoveren tot een droomwereld van sneeuw en ijs met als centrale thema de onderwaterwereld. Het ijsspektakel is in de maanden juli en augustus voor publiek te bewonderen. De organisatie verwacht in totaal tussen de 120.000 en 150.000 bezoekers.

World of Frozen Dreams
De World Tour of Frozen Dreams is een rondreizend ijsspektakel dat dit wereldberoemde ijsfestival naar andere plekken in de wereld brengt, in wisselende settings en thematiek. In Harbin, China, vindt dit festival al tientallen jaren plaats. Circa 35 Chinese ijskunstenaars uit Harbin werken een maand lang aan het creëren van deze magische wereld vol ijsbeelden, glijbanen en interactieve onderdelen in een speciaal gekoelde ruimte. Bezoekers krijgen gratis kleding, te gebruiken bij een bezoek aan de gekoelde hal, om het verschil in buitentemperatuur naar -10°C graden aan te kunnen. Hiervoor zijn de bekende lange Chinese jassen gekozen. De productie van ijssculpturen wordt uitgevoerd door ijshouwers uit China van Hei longjiang Ice & Snow Art Development Co. Ltd, die evenementen hebben georganiseerd in veel steden in Azië en de Verenigde Staten. Een breed scala aan merchandising zal beschikbaar zijn voor het publiek. Er zullen diverse horecapunten worden ingericht en voor de sponsoren zijn er mogelijkheden om, binnen de gekoelde ruimte, gebruik te maken van de 200 m2 grote ruimte (kamertemperatuur) voor lunches, diners of bijeenkomsten. Er zullen diverse B2B evenementen georganiseerd worden en er worden delegaties uit China verwacht.

Voor meer informatie:
Worldwide Ice Entertainment B.V.
info@worldicefestivals.com
https://worldicefestivals.com/maastricht


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin