Grote namen op campingprogramma Solar Weekend - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
23-09-2020, 22:52
 

Bewolkt
19°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 63%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:25
zonsondergang: 19:32
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
23-02-2016
Deel dit op:

Grote namen op campingprogramma Solar Weekend

ROERMOND – Ook dit jaar staat er weer een bomvol programma klaar voor de campingbezoekers van Solar Weekend. Op vrijdagavond host Rave van Fortuin om onder de naam Cirque du Rave de Campingtent. Samen met onder meer Kraantje Pappie, Dirtcaps, Puinhoop Kollektiv, David Ghetto zorgt het muziekcollectief dat het ook buiten de twee festivaldagen volop feest is.

De camping van Solar Weekend is met alle creatieve projecten en artiesten inmiddels een festival op zichzelf. Waar het in het verleden aan FeestDJRuud en zijn Knaltival was om de campingtent te hosten, is het nu de beurt aan Rave van Fortuin. Na eerdere succesvolle optredens op Solar Weekend heeft het muziekcollectief dit jaar onder de naam Cirque du Rave de programmering van de Campingtent op zich genomen. Een rad met verschillende muziekstijlen, mooie outfits en een opzwepende MC’s. Overal waar Rave van Fortuin komt, ontstaat één groot feest.

Al vóór het festival helemaal los
Het programma van de vrijdagavond warmt de campingbezoekers flink op voor het festival dat op zaterdag van start gaat. Zoals de naam al doet vermoeden komt Puinhoop Kollektiv er samen Kraantje Pappie en Cazz Major deze avond één grote bende van maken. Deze unieke party-act was eerder al te zien op de podia van de grootste Nederlandse dancefestivals en ook voor de doorgewinterde Solarganger zal dit geen onbekende zijn. Hetzelfde geldt voor Kraantje Pappie, wie een aantal grote hits scoorde met nummers als ‘Feesttent’ en ‘Waar is Kraan?’. De rapper was maar liefst drie jaar op rij te zien tijdens Solar Weekend. Zowel in 2012, 2013 als 2014 was hij van de partij.

Een andere naam die het klaar weet te spelen om letterlijk elke tent plat te draaien, is David Ghetto. Wat er zoal te vinden is in de platentas van de uit Venlo afkomstige Ghetto? Denk dan bijvoorbeeld aan R&B, dancehall en hiphop. Maar ook elektronische genres en zelfs Nederlandstalige muziek komt voorbij. Alle ingrediënten voor een flink feest zijn dus in huis. Andere namen die deze avond de revue passeren zijn onder anderen Fiësto – het alter ego van een ware en (voorlopig) geheime Solarlegende – en Flamboyant ft. De Gelogeerde Aap.

Op zaterdag opent de Campingtent rond de klok van 23.00 uur, wanneer de festivaldag is afgelopen. Ook dan staat er weer een gevarieerd programma klaar. De meest in het oog springende naam is Dirtcaps. Het Nederlandse drietal staat bekend om zijn energieke optredens. Dirtcaps tourt al tijden de wereld over en werkte samen met andere bekende namen als Laidback Luke, The Million Plan en Yellow Claw. Andere DJ’s die deze avond ten tonele verschijnen zijn Brocco en Naffz. Het volledige campingprogramma is te vinden op de website van Solar Weekend: solarweekend.com.

Groener Gras
Dankzij het uitgebreide programma en de creatieve projecten onderscheidt de camping van Solar Weekend zich al jaren van andere festivalcampings. Dit is ook terug te zien in de kaartverkoop; sneller dan ooit raakte de helft van de campingkaarten uitverkocht.

Daarnaast gaan vanaf volgende week de kaarten voor de Groener Gras Camping in de verkoop. Op de Groener Gras Camping wordt de bezoeker verantwoordelijk gesteld voor het schoonhouden van de camping. Vorig jaar experimenteerde Solar Weekend hier succesvol mee met als resultaat een brandschoon gedeelte van de camping tijdens én na het festival. Met de Groener Gras Camping hoopt Solar Weekend bewustwording te creëren bij de bezoeker; het is immers een kleine moeite om de onvermijdelijke rotzooi die gemaakt wordt op te ruimen. Solar Weekend 2016 vindt plaats van 4 tot en met 7 augustus aan de Maasplassen in Roermond.

Volledige programma:

Vrijdag
Rave van Fortuin
Puinhoop Kollektiv ft. Kraantje Pappie & Cazz Major
David Ghetto
Giacatori
Skitzofrenix
Maask LIVE
Kriss-One
Fiësto
Flamboyant ft. De Gelogeerde Aap
Sanka Soundsystem B2B Mikey Nice
TBND

Zaterdag
Dirtcaps
Naffz
Brocco

Solar Weekend vindt komend jaar voor de elfde keer plaats bij recreatiestrand “De Weerd” in Roermond.  Het festival staat bekend als een van de meest creatieve festivals van Europa. Solar Weekend is meer dan muziek alleen: een totaalbeleving van hedendaagse kunst, muziek en theater. 


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin