Heel Hollands zomerweer - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
03-10-2023, 00:17
 

Helder
18°C
Apparent: 18°C
Druk: 1013 mb
Vochtigheid: 80%
Wind: 2 bft S
UV-Index: 0
Zonsopgang: 07:38
Zonsondergang: 19:14
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
03-08-2017
Deel dit op:

Heel Hollands zomerweer

LANDGRAAF – De zomer van 2017 vertoont alle kenmerken van een typisch Hollandse zomer: afwisseling van buien en lange droge perioden met regelmatig zon en temperaturen rond de 22 graden.

Vrijdag is het, op een enkele bui na, vrijwel de gehele dag droog met ruimte voor de zon. In Noord-Limburg kan het ’t warmst worden met 24 graden.

Zaterdag begint de dag ook zonnig, maar ontstaan snel grote stapelwolken. Deze wolken groeien uit tot enkele buien. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon. Aan het eind van de middag trekken de meeste buien naar Duitsland weg en wordt het zonniger. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het maximaal 22 graden.

Zondag  is meestal droog en prima weer voor buitenactiviteiten. Na een frisse nacht met temperaturen rond een graad of 10 wordt het overdag 22 graden in Limburg. Omdat de westenwind slechts zwak tot matig is zal het warmer aanvoelen.

Maandag ziet er goed uit met veel zon en waarschijnlijk blijft het droog. Bij weinig wind wordt het 24 graden. De dagen daarna neemt de kans op buien toe, maar schijnt ook de zon regelmatig. Een minpunt is het draaien van de wind naar een noordwestelijke richting. Hierdoor zakt de middagtemperatuur naar 22 graden. Hoogzomerse temperaturen hoeven we dus voorlopig niet te verwachten.

Bron: Weeronline.nl

 


Ook in het nieuws