Heerlen aast op titel Evenementenstad 2016 - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 16:50
 

Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
15-09-2016
Deel dit op:

Heerlen aast op titel Evenementenstad 2016

HEERLEN – Het Nationaal Congres Evenementen heeft Heerlen genomineerd voor de titel: Evenementenstad 2016. In de categorie ‘steden tot 100.000 inwoners’ bindt onze stad de strijd aan met Vlissingen, Dronten en Aa en Hunze. Op 10 oktober wordt in Utrecht de winnaar bekend gemaakt.

De gemeente Heerlen is genomineerd omdat de stad al jarenlang een consistent evenementenbeleid heeft en daarbij steeds inspeelt op veranderingen in de markt. De samenwerking met centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad, ondernemers, verenigingsleven en vele vrijwilligers is volgens de vakjury zeer waardevol. Ook het onlangs gekozen urban profiel en het feit dat de stad steeds nieuwe evenementen weet aan te trekken, maakt Heerlen een kansrijke finalist.

Opsteker
Wethouder Barry Braeken is zeer in zijn nopjes met de nominatie: “Wij hebben de laatste jaren hard gewerkt aan een nieuw en eigentijds evenementenbeleid. We sluiten zoveel mogelijk aan bij het recent gekozen urban profiel en zijn steeds op zoek naar nieuwe kansen op het gebied van evenementen en beleving in de stad. Als je dan door een vakjury wordt genomineerd voor de titel ‘Evenementenstad 2016’, dan is dat een enorme opsteker. Voor de stad en voor alle Heerlenaren. Ik hoop echt dat we winnen!”

Positieve effecten
De vakprijzen zijn in het leven geroepen om evenementensteden in het zonnetje te zetten die een voorbeeld en inspiratiebron zijn voor andere steden in de sector. De organisatoren willen hiermee ook de aandacht vestigen op de kwaliteit en de positieve effecten van publieksevene-menten.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin