Herstel Koelbosweg BemeleN | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-02-2020, 18:33
 

Deels zonnig
7°C
gevoelstemperatuur: 3°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 61%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:43
zonsondergang: 17:59
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
15-08-2019
Deel dit op:

Herstel Koelbosweg Bemelen

BEMELEN – Wie recent nog heeft gewandeld in de omgeving van Bemelen heeft op de Koelbosweg stil gestaan voor de grote plassen die het, ondanks de droogte, bijna onmogelijk maakten om met droge voeten verder te wandelen. Stichting het Limburgs Landschap en de Gemeente Eijsden-Margraten hebben afgelopen maanden gezocht naar een oplossing. Na 15 augustus zal er gestart worden met het herstellen van de Koelbosweg.

De Koelbosweg, deels een holle weg, loopt langs de Bemelerberg en de Schiepersberg. Dat maakt de weg een geliefde wandelroute voor mensen uit de directe omgeving, maar ook voor langeafstandswandelaars. Helaas staat er op een deel van deze weg gedurende lange tijd water. Daardoor wordt het nagenoeg onmogelijk om met droge voeten de wandeltocht voort te zetten. De ligging van de probleemplek op het laagste punt maakt dat het herstellen van deze weg niet zo eenvoudig blijkt te zijn. Afgelopen maanden hebben de Stichting het Limburgs Landschap en de gemeente Eijsden-Margraten gezocht naar een passende oplossing, die zorgt voor droge(re) voeten voor de wandelaars en natuurlijk ook recht doet aan de natuurwaarden in het gebied.

Nu het broedseizoen voorbij is, mag vanaf half augustus de herstelwerkzaamheden aan de Koelbosweg worden uitgevoerd. De weg zal aan één kant worden aangevuld. Daardoor blijft er aan één kant van de weg een lager gedeelte waar het water kan blijven afstromen naar de waterbuffers. Maar er blijft ook ruimte voor plassen die mogen blijven staan. Daar kan een soort als de geelbuikvuurpad in de zomermaanden na een felle regenbui van profiteren door ze te gebruiken als voortplantingslocatie. Daarvoor worden ook twee oude poelen hersteld die langs het probleemstuk liggen. De ander kant van de weg komt hoger te liggen zodat wandelaars met droge(re) voeten over de Koelbosweg kunnen lopen.

De werkzaamheden nemen enkele dagen in beslag. Het kan dus zijn dat de weg tijdelijk geblokkeerd is door de machines. Wij rekenen op begrip van de wandelaars na maanden van overlast en ook op wat geduld want de oplossing is in zicht.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Patrick Kloet


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin