Het Arresthuis Roermond eerste Van der Valk hotel met vijf sterren | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
05-06-2020, 20:38
 

Stortbuien
11°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 1 bft W
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:26
zonsondergang: 21:46
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
27-08-2019
Deel dit op:

Het Arresthuis Roermond eerste Van der Valk hotel met vijf sterren

ROERMOND – Het Arresthuis in Roermond heeft als eerste Van der Valk hotel een vijf-sterrenstatus weten te behalen. Op 30 september aanstaande wordt deze status officieel aangenomen door het Arresthuis. De hotelsterren worden afgegeven door de Hotelstars Union, de houder van de Europese Hotel Classificatie.

“We zijn zeer trots en verheugd op het behalen van vijf sterren”, aldus Rob Polman van Het Arresthuis. Al sinds de opening in 2011 streeft het team van Het Arresthuis, onder leiding van Hotel Manager Rianne Balkestein, naar een hoge mate van kwaliteit, beleving en gastvrijheid met een toegankelijke benadering. “Tevens strookt het met de ambities die wij nastreven met ons restaurant Damianz, waar chef-kok Jeroen van Gansewinkel en maître Martijn Bakker de scepter zwaaien” aldus Polman.

Het Arresthuis is het tweede hotel in Limburg dat de vijf-sterrenstatus heeft weten te behalen. In Nederland zijn in totaal 31 hotels met dezelfde status. Om deze status te behalen voldoet het hotel aan de hoge criteria eisen van service en diensten die hieraan verbonden zijn.

Over Het Arresthuis
Het Arresthuis heeft van 1863 tot 1997 gefungeerd als gevangenis en is benoemd tot rijksmonument. Van 2002 tot 2007 is de gevangenis weer tijdelijk in gebruik genomen wegens een tekort aan cellen in Nederland. Van 2009 tot 2011 heeft Van der Valk monumentenbeheer B.V., i.s.m. Engelman Architecten uit Roermond, het voormalige Huis van Arrest getransformeerd tot een luxe boutique hotel met 40 kamers. Alle oude elementen zoals de oude celdeuren, tralies voor de ramen en de gietijzeren trappen in het oude cellenblok zijn nog steeds zichtbaar. Het Arresthuis is gelegen in het centrum van Roermond en is met haar herbestemming een prachtige aanvulling op de historische binnenstad.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin