Het nieu­we zwem­sei­zoen is weer be­gon­nen | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
23-01-2020, 20:16
 

Regen
2°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:26
zonsondergang: 17:12
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
04-05-2019
Deel dit op:

Het nieu­we zwem­sei­zoen is weer be­gon­nen

LIMBURG – Zwemmen in natuurwater is gezond, maar niet geheel zonder risico’s. Om te voorkomen dat u ziek wordt, moet het water van de zwemplekken aan strenge normen voldoen. Daarbij kunnen er in open water onzichtbare gevaren op de loer liggen, zoals obstakels en gevaarlijke koudestromen. Daarom mag u niet zomaar overal in het water springen en is zwemmen alleen toegestaan bij officiële zwemlocaties die door Waterschap Limburg gecontroleerd worden.

Zwemlocaties
Het zwemseizoen duurt van 1 mei tot 1 oktober. Waterschap Limburg heeft 38 zwemlocaties aangewezen als officiële zwemlocaties.
Bij deze zwemlocaties kunt u tijdens het zwem¬seizoen 2019 een frisse duik nemen en veilig zwemmen. Op de informatieborden die bij de locatie staan of via www.zwemwater.nl kunt u steeds de actuele stand van zaken per locatie zien.

Controle op veiligheid, hygiëne en kwaliteit
Waterschap Limburg controleert deze zwemplekken regelmatig op veiligheid, hygiëne en kwaliteit. Indien er iets met het water mis is of als u meer informatie zoekt over een zwemlocatie kijk dan eens op onze website of www.zwemwater.nl.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin