'Höbs doe ouch zo'ne zin?' nieuwe Marotteschlager | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
06-06-2020, 06:44
 

Deels zonnig
9°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 3 bft ZZW
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:25
zonsondergang: 21:47
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
26-08-2012
Deel dit op:

‘Höbs doe ouch zo’ne zin?’ nieuwe Marotteschlager

SITTARD – Op zaterdag 25 augustus j.l. vond het traditionele Zittesj Vastelaovesleidjes Kónkoer (ZVK) plaats, georganiseerd door de Sittardse stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Honderden aanwezigen waren getuige van deze verkiezing in de bomvolle historische spiegeltent. ‘Höbs doe ouch zo’ne zin?’ van tekstschrijver John Smeets en componist/arrangeur Gian Prince is gekozen tot de schlager 2013 van De Marotte Zitterd. Zanger is Cyrille Niël.

De jury, voor de 25e keer onder leiding van notaris Mr. Theo Gelissen, bestond uit een vakjury (Marianne Hunnekens-de Kok, Harrie Broun, Frans Croonenberg, Koos Snijders en Jack Vahsen) en het aanwezige publiek.

Zoals gebruikelijk, werden ook dit jaar de elf kanshebbers, die tijdens de voorselectie in juni gekozen zijn, ‘live’ ten gehore gebracht. Het speciaal voor deze gelegenheid geformeerde orkest, de ‘Sint Rosa kapel’ onder leiding van Jan van Daal, begeleidde de diverse zangers en zangeressen. Na de stemronde, waarbij alle stemgerechtigden hun drie favoriete liedjes mochten aangeven, kwam ‘Höbs doe ouch zo’ne zin?’, gezongen door Cyrille Niël als winnaar uit de bus. Een emotioneel moment volgde. Componist John Smeets droeg, mede namens Gian Prince, het lied op aan de recent overleden Math Niël, vader van Cyrille. “Math zong ons eerste lied en Cyrille zet deze lijn voort. Math heeft ontzettend veel betekend voor de vastelaovend in Sittard en vooral voor de muziek. Mede door zijn grote inzet staan we nu op deze manier in deze prachtige tent.” Het publiek waardeerde deze woorden met een minutenlang applaus. Daarmee blijkt opnieuw dat vastelaovend het feest van de lach en de traan is. Vanwege deze overwinning mocht John Smeets voor de zevende keer in de afgelopen twaalf jaar de Thei Hunnekens wisseltrofee in ontvangst nemen.

Vier op een rij
Op de tweede plaats eindigde het liedje ‘Wat bèn ich blie dasse dao bès’ van het duo Gein Haor Baeter, bestaande uit Ed Geilen en Petro Willems en gearrangeerd door Achim Helbig. Dit duo debuteerde vier edities geleden en scoort sindsdien telkens bij de eerste vier en steeds hoger. Vier op een rij dus. Op plek drie eindigde ‘Mien Zitterd’, een prachtige ballade van Reinhard Wind, en subliem vertolkt door Maike Frenken, Ron Hunnekens en Jan van Daal. De vierde plaats tenslotte was voor debutant Theo Wezenberg met ‘Wie, wo, waat’ (arrangementen Petra Bonten) en gezongen door Leon Beursgens.

De vier winnende composities verschijnen samen met een nieuw kindervastelaovesliedje (gecomponeerd door René Haustermans), gezongen door leerlingen van ‘de Sint Petrusschool’, en een medley op de nieuwe Marotte-cd. Die wordt op 11 november gepresenteerd.

Een sfeerimpressie van de avond, foto’s en beelden (Marotte TV) van de winnende schlagers zijn te zien op www.marotte.nl.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin