Hoogste punt bouw Museumplein bereikt - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
23-09-2020, 21:36
 

Bewolkt
20°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 55%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:25
zonsondergang: 19:32
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
01-05-2015
Deel dit op:

Hoogste punt bouw Museumplein bereikt

KERKRADE – Nadat er begin dit jaar tonnen grond zijn afgegraven tot het diepste punt van de bouw van Columbus – earth theater was bereikt, is de bouw daarna alleen maar opwaarts gegaan. Gistermiddag is op het Museumplein in Kerkrade dan ook op feestelijke wijze het bereiken van het hoogste punt van de bouw gevierd. Gedeputeerde Ger Koopmans en burgemeester Jos Som hebben met een druk op de knop uit de vier hoogste hoeken van de kubus van Cube design museum kleurige linten laten schieten. Bouwplaatspersoneel, personeel van het Continium en genodigden hebben natuurlijk ook het glas geheven op het bereiken van deze mijlpaal.

Op het Museumplein te Kerkrade is de bouw van de twee nieuwe publieksinstellingen, Cube en Columbus, en het verbindende gebouw inmiddels al vergevorderd. Nu het hoogste punt van Cube bereikt is, wordt gestart van het bekleden van de muren van het pand, dat er nu nog als een betonnen vierkant bijstaat. Het ontwerp van het nieuwe Museumplein is afkomstig van architectenbureau Shift architecture urbanism uit Rotterdam.

Eind oktober van dit jaar openen Cube en Columbus hun deuren voor bezoekers. Ook het Continium heropent dan weer. Cube wordt het eerste design museum van Nederland, waar het publiek straks ervaart wat design is en wat het kan betekenen voor de uitdagingen van de toekomst. In exposities wordt internationaal en regionaal design getoond en in zogenaamde LivingLabs werken designstudenten live aan nieuw product design. In Columbus wordt een filmtheater gevestigd met unieke projectievlakken, die de mogelijkheid bieden op een heel andere manier naar zaken te kijken, om zo tot nieuwe inzichten en ideeën te komen.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin