Hou je aandacht op de weg - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 16:09
 

Stortbuien
14°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
13-09-2016
Deel dit op:

Hou je aandacht op de weg

LANDGRAAF – Het gebruik van een smartphone tijdens het autorijden of op de fiets is levensgevaarlijk voor jezelf en andere weggebruikers. Daarom is op maandag 12 september de campagne ‘Hou je aandacht op de weg’ van start gegaan. Deze campagne laat zien dat appen, facebooken, tweeten etc. niet samen gaat met een veilige en verantwoorde verkeersdeelname. De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu dat samenwerkt met provincies, gemeenten, politie, diverse maatschappelijke organisaties, drie grote telecomproviders en andere bedrijven.

Campagne 
Iedereen doet het wel eens: mails lezen, een berichtje versturen of de laatste tweets checken tijdens het autorijden of op de fiets. Een aantal seconden de aandacht niet op de weg houden is heel riskant; niet alleen voor de weggebruiker zelf, maar ook voor andere weggebruikers. Het heeft invloed op het reactievermogen, de controle over het voertuig, de aandacht voor andere weggebruikers, verkeerssituaties, verkeersborden of aanwijzingen. De rijprestatie gaat daardoor fors achteruit, wat de kans op een botsing, een bermongeval of een valpartij sterk vergroot. De campagne biedt een simpel handelingsperspectief: ‘zet voor je vertrek de telefoon stil’. 
 
ROVL 
Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! De campagne ‘Hou je aan je snelheidslimiet’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!
 
Meer weten over de campagne? Kijk op: www.verkeersactie.nl 


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin