Houtsculptuur in de Maasduinen onthuld | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-02-2020, 18:02
 

Deels zonnig
7°C
gevoelstemperatuur: 3°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 61%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:43
zonsondergang: 17:59
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
26-10-2015
Deel dit op:

Houtsculptuur in de Maasduinen onthuld

BERGEN – De Franse kunstenaar Emmanuel (Manu) Bour heeft in opdracht van de gemeente Bergen een houtsculptuur gemaakt. Zondag 25 oktober heeft wethouder Lia Roefs het kunstwerk onthuld. Samen met de kunstenaar heeft ze het naamplaatje aangebracht. De titel van het werk is “Draag onze toekomst”.

Manu Bour had een vrije keuze voor het onderwerp. Onder het motto “ondernemen met de natuur” heeft de gemeente Bergen een stam van een een dode lindeboom tot zijn beschikking gesteld. Aanvankelijk had hij de gedachte om een sculptuur te maken met als thema “hoogwater”. Een vrouw of man balancerend op de rand van een emmer om geen natte voeten te krijgen. Gedurende het proces kwam hij tot de conclusie dat het beeld nog spannender werd wanneer er “last werd gedragen”. Abstract heeft hij dat weergegeven door bewust een deel van de boom niet te verwijderen. Daarin zit onze toekomst verborgen. Hij wil daarmee de mensheid bewust maken voor wat er gaat komen. Het kunstwerk prikkelt ieders fantasie en verantwoordelijkheid.

Zijn nieuwe werk pronkt voorlopig nog bij het Eendenmeer in de Maasduinen, maar krijgt van de gemeente Bergen binnenkort een nieuwe bestemming. Dit project kwam tot stand in samenwerking met kunsthuis De Bakkerij uit het Bergen. Manu Bour had daar van 28 augustus tot 26 oktober 2015 een expositie.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin