Huldiging regionale congresambassadeurs | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2019, 03:17
 

Helder
8°C
gevoelstemperatuur: 6°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 75%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:20
zonsondergang: 19:41
Meer verwachtingen...
 
24-03-2014
Deel dit op:

Huldiging regionale congresambassadeurs

MAASTRICHT – Afgelopen zaterdag vond wederom een bijeenkomst plaats van de Maastrichtse congresambassadeursclub Amici ad Mosam (Vrienden aan de Maas) tijdens The European Fine Art Fair (TEFAF). 50 aanwezigen, waarvan 20 Amici met partners, kwamen in MECC Maastricht bijeen om lezingen bij te wonen, te netwerken en TEFAF te bezoeken. Wethouder Aarts huldigde bovendien een aantal Amici om hen te bedanken voor hun inzet als congresambassadeurs van Maastricht & regio.

Het is inmiddels een vertrouwde traditie geworden. Vijf Amici werden door wethouder Aarts gehuldigd met een oorkonde als blijk van waardering voor hun inzet. Alle gehuldigden hebben het afgelopen jaar een congres of wetenschappelijke bijeenkomst(en) in Maastricht & regio georganiseerd. Het organiseren van een congres kost veel tijd en energie; academici organiseren een congres naast hun reguliere werkzaamheden (onderzoek). Vandaar dat de initiators van Amici ad Mosam het belangrijk vinden op een speciale manier aandacht te schenken aan deze ambassadeurs. Immers: wetenschappelijke bijeenkomsten en congressen zijn een belangrijke impuls voor Maastricht & regio, zowel op kennis- als op economisch gebied. Ook voor de Amici is een kwalitatief congres belangrijk: het kan deuren openen bij het aanvragen van subsidies en onderzoeksgelden.

TEFAF
Na het officiële gedeelte werden de Amici getrakteerd op een rondleiding over de TEFAF. Onder leiding van een professionele gids gingen zij langs de pronkstukken van de kunstbeurs. Tijdens een afsluitende borrel was er tevens volop gelegenheid tot netwerken. Al met al dus een zeer geslaagde middag!

Op de foto: De gehuldigden van 2014 naast wethouder John Aarts (uiterst rechts). V.l.n.r. prof. Dr. K.M.L Leunissen, Prof. Dr. Johan Heemskerk , Prof. Dr. Jan Nijhuis, Prof. dr. L.M.G. Curfs, Prof. Dr. M.G.J. Tilanus. Foto: Gert Lammer

Amici ad Mosam
Amici ad Mosam is een congresambassadeursclub die is opgericht om een netwerk en platform te creëren tussen Gemeente Maastricht, Maastricht Health Campus, MECC Maastricht, Maastricht Convention Bureau en academici uit de regio die betrokken zijn bij het aantrekken van (inter)nationale congressen binnen hun vakgebied naar Maastricht. De betrokken partijen proberen op deze manier meer congressen en wetenschappelijke bijeenkomsten te laten plaatsvinden in Maastricht. Men is het er over eens dat Maastricht als congresstad veel te bieden heeft; de prijzen liggen laag ten opzichte van andere congressteden, de kwaliteit van de locaties en de serviceverlening zijn uitstekend. De uitstraling en de gastvrijheid van Maastricht scoren bij de deelnemers hoog.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin