Hulp gezocht bij paddentrek | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
30-05-2020, 14:25
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 25°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 30%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 7
zonsopgang: 05:30
zonsondergang: 21:40
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
28-02-2018
Deel dit op:

Hulp gezocht bij paddentrek

KERKRADE – Nu de nachten warmer worden (meer dan 8 graden Celsius) en het regenachtig is, komen de padden en salamanders uit hun winterslaap. Ze trekken dan naar hun voortplantingswateren langs de Worm. Daarbij kruisen ze verkeerswegen zoals de Meuserstraat, de Haanraderstraat en de Haanraderweg. Ook de padden die vanuit het Hambos naar de VVV-vijver trekken moeten een drukke weg over.

De paddentrek start vaak met het invallen van de duisternis en eindigt vaak weer als het later op de avond kouder wordt. Het helpen van padden, kikkers en salamanders is niet moeilijk en tevens een leuke activiteit voor kinderen. Meehelpen betekent in de praktijk dat u van 19.00-21.00 uur of iets later meeloopt met anderen en de aanwezig amfibieën inzamelt en veilig naar de juiste kant van de weg helpt. IVN Kerkrade kan dit niet alleen en zoekt, met name voor de trekroutes in Haanrade, naar helpers Denk wel aan een emmer om de dieren in op te bergen, handschoenen om de dieren op te pakken, een zaklamp en een veiligheidsvestje.

IVN Kerkrade roept bij deze de inwoners van Kerkrade op om te helpen bij het overzetten van deze dieren. Dit kan door tijdig contact op te nemen met Mai Arets via tel.045-5458811 of met het secretariaat van IVN Kerkrade ivn.kerkrade@gmail.com. U krijgt dan vanzelf een seintje als de paddentrek van start gaat.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin