Inhijsen tijdelijke loopbrug over spoor centrum Heerlen | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-05-2020, 19:44
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 26%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:31
zonsondergang: 21:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
11-07-2012
Deel dit op:

Inhijsen tijdelijke loopbrug over spoor centrum Heerlen

HEERLEN – In het weekend van 14 en 15 juli wordt de eerste tijdelijke loopbrug over het spoor ingehesen.

De loopbrug gaat straks het tijdelijk station aan de Parallelweg (naast het huidige station) verbinden met de perrons en het busstation aan de overzijde. Er is dan geen treinverkeer van en naar station Heerlen mogelijk. Er worden bussen ingezet tussen station Heerlen en station Hoensbroek en tussen station Heerlen en station Woonboulevard. Raadpleeg de reisinformatie van NS en Veolia voor meer informatie.

Station Heerlen wordt vrijdagnacht na de laatste trein afgesloten voor alle treinverkeer. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt er al gewerkt aan het verlagen van de bovenleidingen. Vervolgens worden de verschillende brugdelen zaterdag met een 500 ton kraan op de plek gehesen. De zondag is nog nodig voor het afmonteren van de tijdelijke brug. Vanaf maandagmorgen rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

De panden aan de Parallelweg waar het tijdelijk station wordt ondergebracht, worden op dit moment geschikt gemaakt. Naast de loketten komen hier ook de stationswinkels, de stadsinformanten en de fietsenstalling. Naar verwachting wordt het tijdelijk station in week 43 in gebruik genomen, het huidige station gaat dan dicht en snel daarna gesloopt.

Later dit jaar wordt ter hoogte van het politiebureau nog een loopbrug geplaatst. Zo blijft het centrum van Heerlen ook tijdens de bouw van Maankwartier goed bereikbaar. Het tijdelijk station en de twee bruggen over het spoor zullen zo’n vijf jaar dienst doen. Zo lang is nodig om Maankwartier in zijn geheel af te bouwen.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin