Inschrijving Kunstroute de Poorten van Reijmerstok open - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
23-10-2023
Deel dit op:

Inschrijving Kunstroute de Poorten van Reijmerstok open

REIJMERSTOK – Over een aantal maanden is het weer zover: een 3 kilometer lange kunstroute in het idyllische kerkdorp Reijmerstok in Zuid-Limburg.

Sinds 2000 komen hier eens per twee jaar op Pinkstermaandag, kunst, cultuur en natuur samen als de eigenaren van authentieke boerderijen en monumentale panden hun toegangspoorten openen. Op de binnenplaatsen en in tuinen van de boerderijen, monumentale panden en openbare ruimten, tonen kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk en trekt de kunstroute zo’n 5000 bezoekers aan kunstminnend publiek.

Het kunstaanbod
Het kunstaanbod omvat diverse disciplines met aandacht voor kwaliteit en authenticiteit. Het kunstaanbod is met ingang van 2024 onderverdeeld in twee categorieën. De beroepsmatige kunstenaar; wiens levensonderhoud door de kunst gedragen wordt, en de niet-beroepsmatige kunstenaar; die naast de kunst een ander beroep bezigt, zich in de ontwikkeling naar professioneel bevindt of hobbymatig werkt. De Poorten dragen beiden een warm hart toe! Een goed op elkaar afgestemde combinatie tussen de twee categorieën waarborgt een verfrissend en afwisselend aanbod in discipline, niveau en prijssegment. De selectie voor deelname wordt uitgevoerd op basis van vakkennis, kwaliteit, authenticiteit, ervaring en/of opleiding.

Deelnemen
Wil je graag deelnemen als een van de exposanten van editie 2024, dan kun je nu inschrijven via onze website. Informatie over onze werkwijze en waar jij als kunstenaar aan moet voldoen, staat beschreven op de website www.poortenvanreijmerstok.nl. Inschrijven is mogelijk tot 31 december 2023.


Ook in het nieuws