Internationaal anti-dopingcongres in Limburg | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
31-05-2020, 19:30
 

Zonnig
21°C
gevoelstemperatuur: 20°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 34%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:29
zonsondergang: 21:41
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
14-01-2014
Deel dit op:

Internationaal anti-dopingcongres in Limburg

VAALS – Van 15 tot en met 17 januari vindt er in Zuid-Limburg een internationaal anti-dopingcongres plaats. Tijdens het congres staat de implementatie van de nieuwe WAD Code centraal die onlangs door het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) is goedgekeurd. De Code vormt wereldwijd de basis van het antidopingbeleid.

In de Code is onder meer opgenomen wat de definitie van doping is en welke sancties gehanteerd worden. Ook stelt WADA de mondiale Dopinglijst vast. Dankzij deze harmonisatie van regels worden sporters, ongeacht de tak van sport die ze beoefenen of het land waar ze wonen, op dezelfde manier behandeld.

Op het ICIC2014 (International Conference on the Implementation of the 2015 WAD Code) komen ruim 160 mensen van 35 verschillende nationaliteiten samen in Kasteel Vaalsbroek in Vaals. De deelnemers bestaan uit bestuurders, (staf)medewerkers en communicatiemanagers van nationale anti-dopingorganisaties en internationale sportfederaties, evenals onderzoekers, laboratoriumdirecteuren en juristen.

Sportgedeputeerde Noël Lebens is blij met een anti-dopingcongres in Limburg. “Antidopingbeleid is een groot aandachtspunt in de sport. Binnen het provinciale sportbeleid bereiden wij ook een antidopingbeleid voor. Daarnaast hebben wij een Sportzone Limburg waar wij een internationale top trainingsregio aan het ontwikkelen zijn. Provinciaal ondersteunde initiatieven die een ‘schone’ sport stimuleren, dragen ertoe bij dat drempels worden weggenomen om in de sport te investeren.”


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin