Internationaal congres over neurorevalidatie in MECC | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
30-05-2020, 12:34
 

Zonnig
20°C
gevoelstemperatuur: 22°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 34%
windsnelheid: 2 bft O
UV-Index: 7
zonsopgang: 05:30
zonsondergang: 21:40
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
19-05-2015
Deel dit op:

Internationaal congres over neurorevalidatie in MECC

MAASTRICHT – Op donderdag 21 en vrijdag 22 mei organiseert de Belgische en Nederlandse Vereniging voor Neurorevalidatie de eerste editie van het internationale congres op het gebied van neurorevalidatie. Tijdens het congres worden ontwikkelingen binnen revalidatie van patiënten uitgelicht met centraal neurologische aandoeningen zoals beroerte, hersentrauma, Multiple Sclerose of ziekte van Parkinson.

Internationaal congres
Naar verwachting bezoeken 400 behandelaars en toponderzoekers uit 30 verschillende landen MECC Maastricht voor het internationale congres. Tijdens het congres spreken genodigde toponderzoekers niet alleen over de meest recente ontwikkelingen rondom het valideren van patiënten met neurologische aandoeningen, maar geven ook hun visie over hoe toekomstig onderzoek er idealiter uit moet zien om maatwerk te kunnen leveren voor deze verschillende diagnosegroepen. De leden van de congrescommissie, bestaande uit zowel het Nederlandse als Belgische bestuur, zijn drie jaar geleden gestart met de voorbereiding van het congres. Er is bewust gekozen voor Maastricht vanwege het internationale karakter van de stad en de ligging op de grens tussen Nederland en België. De organisatie verwacht dat de historische stad door de internationale congresgangers zowel qua Bourgondische leefstijl als verblijf zeer wordt gewaardeerd.

Samenwerking, communicatie & behandelmethoden
Het neurorevalidatie congres heeft als doel de samenwerking tussen disciplines verder te versterken en de samenwerking en communicatie tussen klinische en pre-klinische onderzoekers binnen diagnosegroepen te verbeteren. Hiermee zal het inzicht in de werkzaamheid van behandelmethoden verder verbeterd worden. Het translationele programma besteedt veel aandacht aan nieuwe onderzoeksmethoden en ontwikkelingen van behandeltechnologieën zoals robots en hersenstimulatie. De directe medische kosten voor behandeling van patiënten met een hersenaandoeningen worden op jaarbasis geschat op 290 miljard euro, terwijl er naar schattig 320 miljard euro wordt besteed aan de indirecte gevolgen door invaliditeit en het verlies aan arbeid of productiviteit (Oleson et al., 2012). Als gevolg van vergrijzing zal deze groep de komende decennia sterk groeien. Het congres speelt daarmee in op een zeer actueel vraagstuk.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin