IVN Kerkrade zoekt vrijwilligers om padden over te zetten | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
21-09-2019, 12:50
 

Zonnig
19°C
gevoelstemperatuur: 20°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 39%
windsnelheid: 2 bft O
UV-Index: 3
zonsopgang: 07:21
zonsondergang: 19:39
Meer verwachtingen...
 
09-02-2014
Deel dit op:

IVN Kerkrade zoekt vrijwilligers om padden over te zetten

KERKRADE – Verleden jaar viel in maart nog een flinke hoeveelheid sneeuw en vroor het dat het kraakte. Daardoor lastten de padden vorig jaar tijdens hun voorjaarstrek een pauze van vier weken in. Als je nu buiten komt, lijkt het wel lente. Nederland is momenteel dertig procent groener vergeleken met andere lentes! Daardoor komt de paddentrek mogelijk eerder op gang.

Als de gemiddelde temperatuur namelijk gedurende enkele dagen en nachten boven de zeven graden stijgt en het voldoende vochtig is, maken amfibieën zich op voor de jaarlijkse trek naar hun voortplantingswateren. Alle hulp welkom Het IVN, afdeling Kerkrade, vraagt aandacht voor de paddentrek. Al sinds 1985 zet het IVN deze diertjes in de gemeente Kerkrade veilig de straat over, met hulp van vrijwilligers die hieraan mee willen werken. Vanaf 1985 zijn door het IVN bijna 35.000 amfibieën, voornamelijk padden, veilig de straat over gezet.

Het IVN is ieder jaar ontzettend blij met de hulp van vrijwilligers bij het overzetten. Aangezien de paddentrek binnenkort begint, doet het IVN Kerkrade ook dit jaar weer een beroep op iedereen die de padden graag een handje wil helpen om veilig over gezet te worden langs de Haanraderweg, de Meuser- en Haanraderstraat. Iedereen die mee wil helpen bij het overzetten, is van harte welkom. Dat meehelpen hoeft echt niet iedere avond en is uiteraard op basis van beschikbaarheid.

Aanmelden en info Deelname geschiedt altijd op eigen risico. In verband met de Arbowet is aanmelden, evenals het dragen van een reflecterend vest verplicht. Helpers die geen reflecterend vest hebben kunnen dit lenen van het IVN. En ten slotte: een zaklamp, (latex) handschoenen en een emmer zijn ook handig.

Aanmelden en informatie: Ger Jacobs, coördinator Paddenwerkgroep IVN Kerkrade, telefoon: 045-5416827


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin