Jarige GaiaZOO heeft weer grote uitbreidingsplannen - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
02-10-2023, 23:22
 

Helder
18°C
Apparent: 18°C
Druk: 1014 mb
Vochtigheid: 81%
Wind: 2 bft S
UV-Index: 0
Zonsopgang: 07:38
Zonsondergang: 19:14
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
01-06-2015
Deel dit op:

Jarige GaiaZOO heeft weer grote uitbreidingsplannen

KERKRADE – Vandaag viert GaiaZOO het feit dat precies tien jaar geleden de poort open ging van deze attractie in Kerkrade. Tevens werd het nieuwe Tapir / Terrarium op feestelijke wijze geopend in het bijzijn van vele genodigden en tientallen enthousiaste scholieren.

Tijdens een presentatie werden de uitbreidingsplannen bekendgemaakt. Vast staat dat er een geheel nieuwe ingang komt waar tevens alle facilitaire afdelingen van GaiaZOO worden ondergebracht.

Klik HIER voor een fotoreportage van deze dag.

Ook komen er twee nieuwe diersoorten. Er wordt een nieuw groot verblijf gebouwd voor de meest noordelijk levende apensoort ter wereld: de berberaap. Verder zal in het deel waar nu Przewalskipaarden uit Mongolië leven, een andere markante bewonder van deze steppes worden toegevoegd: de kameel.

10 jaar GaiaZOO
In het afgelopen decennium bezochten ruim 4.000.000 gasten de Limburgse dierentuin en groeide de diercollectie naar ruim 1.000 dieren verdeeld over 130 veelal bedreigde diersoorten. Gelijktijdig met deze rijke fauna ontwikkelde ook de botanische kant van de ZOO zich spectaculair en bleef GaiaZOO aandacht schenken aan architectuur en cultuur. Dit alles vertaalde zich in tientallen awards voor mooiste, beste en leukste dierentuin.

NIEUW: Tapir | Terrarium
GaiaZOO wil blijven verwonderen en daarom is het Amazonia-gedeelte nog mooier gemaakt. Dit jaar werden er maar liefst 10 nieuwe diersoorten aan de collectie toegevoegd. Ook zijn de apeneilanden, het doodshoofdapenbos en de grote volière vernieuwd. Hiermee wordt de rijke biodiversiteit en het belang van deze groene longen van de aarde benadrukt. Het sluitstuk van dit alles is het Tapir | Terrarium, dat op 1 juni 2015 werd geopend. Dit terrarium biedt naast de imposante tapirs ook plaats aan zes bijzondere diersoorten; ‘s werelds grootste slang, de groene anaconda, diverse felgekleurde pijlgifkikkers, boomkikkers, Braziliaanse zalmroze vogelspinnen en de altijd actieve bladsnijdersmieren.

Limburgse samenwerking
GaiaZOO gaat een kweekprogramma opzetten voor bedreigde Limburgse diersoorten. Het voormalige golfslagbad Erenstein wordt het kweekcentrum voor otters. Verder worden korenwolven en vuursalamanders, slaapmuizen en rivierkreeften achter de schermen gekweekt. Al deze bedreigde diersoorten zijn in de toekomst in het nieuwe LimburgHuis voor bezoekers te bewonderen.

Droom van directeur Rob Huppertz
Directeur Rob Huppertz zei tijdens de presentatie één grote wens te hebben: een kabelbaan die de grote attracties in Kerkrade en daarbuiten waaronder SnowWorld met elkaar verbindt.

Ook staat een vakantiepark geheel in de stijl van GaiaZOO hoog op het verlanglijstje.

 


Ook in het nieuws