Junior Rangers gezocht voor Nationaal Park De Groote Peel - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 17:15
 

Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
31-03-2016
Deel dit op:

Junior Rangers gezocht voor Nationaal Park De Groote Peel

IVN Limburg is voor Nationaal Park De Groote Peel op zoek naar (Aspirant) Junior Rangers, in de leeftijd van 12-14 jaar. Op zaterdag 16 april van 13.00 tot 16.00 uur zal de eerste van drie kennismakingsbijeenkomsten plaatsvinden. Op deze dag zijn ook de ouders en jongeren uit groep 8, mogelijk nog 11 jaar, van harte uitgenodigd.

Jonge ambassadeurs van het nationaal park
Een Junior Ranger leert wat het werk van een ‘ranger’ (boswachter) inhoudt en voelt zich ambassadeur van het nationaal park. De groep voert onderhoud uit, gaat op excursie of helpt mee bij de telling van bijzondere diersoorten. Het gaat vooral om een gezellig en actief samenzijn in de natuur met leeftijdsgenoten. In diverse andere natuurgebieden in het land zijn al jarenlang Junior Rangers actief en vanaf dit jaar dus ook in De Groote Peel.

Gedurende het jaar worden er, in overleg met Staatsbosbeheer,  tien bijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten vinden eens per maand, meestal op een zaterdagmiddag, plaats. Onder begeleiding van een vaste begeleider gaan de jongeren op pad in of rondom het park! Aan de kennismakingsbijeenkomsten kan gratis deelgenomen worden.

Aanmelden
IVN Limburg is op zoek naar jongeren die niet bang zijn om vies te worden, op de middelbare school zitten en meer willen leren over de dieren en planten in het nationaal park. Zij kunnen zich opgeven door naam, adres, woonplaats en telefoonnummer te mailen naar Harry van den Broek, IVN: h.van.den.broek@ivn.nl. Ook voor eventuele vragen kan men hier terecht.

Meer informatie over Junior Rangers in het algemeen is te vinden op: www.juniorrangers.nl of www.facebook.com/JuniorRangersNederland.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin