Kasteel Arcen in de steigers - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
18-01-2021, 00:26
 

Bewolkt
4°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 1 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:32
zonsondergang: 17:03
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
13-10-2015
Deel dit op:

Kasteel Arcen in de steigers

ARCEN – Monumenten vragen blijvend onderhoud. Een kasteel vraagt niet alleen vanwege zijn grootte extra werk, maar ook door de ligging. Het afgelopen jaar zijn de Tiendschuur, het poortgebouw en het koetshuis van Kasteel Arcen onderhanden genomen. Nu komt het hoofdgebouw aan de beurt.

Kasteel Arcen ligt binnen dubbele grachten. Reden waarom er nu veel extra voorzieningen nodig zijn om bij het gebouw te kunnen komen. Het Limburgs Landschap heeft daarom de binnengracht voor een deel droog gepompt. Daarna konden de steigerbouwers de eerste laag opbouwen. De komende weken worden de rest opgebouwd zodat voegers, schilders en dakdekkers het gebouw onder handen kunnen gaan nemen. Om de bezoekers van de Kasteeltuinen niet te hinderen wordt er nu pas aangepakt. Door de steiger zelf deels in te pakken kunnen de bouwvakkers en schilders ook bij slechter weer doorwerken.

25 jaar terug
Ruim 25 jaar geleden is het kasteel gerestaureerd. Nu moet er hoognodig weer ingegrepen worden want weer en wind tasten gebouwen aan. Omdat het gebouw en de kademuren in het water staan is er extra werk noodzakelijk. De voegen van de muren onder de waterlijn blijken zeer slecht. Ook moet daar muurwerk geheel vervangen worden. Daarnaast moet de toegangsbrug naar het kasteel ingrijpend aangepakt worden. Van het hele hoofdgebouw worden stukken slecht voegwerk in de gevels aangepakt. Alle kozijnen worden waar nodig hersteld en allemaal worden ze van binnen en buiten geschilderd de komende maanden. Omdat er lekkages zijn gevonden wordt ook het dak aangepakt. Het komende toeristenseizoen van de Kasteeltuinen Arcen staat het kasteel er dan weer pico bello bij.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin