Kasteeltuinen Arcen in de startblokken | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
08-07-2020, 01:24
 

Bewolkt
15°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 82%
windsnelheid: 0 bft WNW
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:33
zonsondergang: 21:51
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
05-03-2015
Deel dit op:

Kasteeltuinen Arcen in de startblokken

ARCEN – Nog ruim 3 weken en dan openen Kasteeltuinen Arcen weer de poorten. De dagen lengen en de temperaturen gaan stijgen, de natuur wordt dus wakker en daarom is er een hoop werk aan de winkel. Sinds 1 maart is het eigen tuinteam aangevuld met extra tuinmannen van groenbedrijven om de 25 ha tuinen op orde te krijgen na de winterrust.

Het seizoen van Kasteeltuinen Arcen start weer met de Lente-Explosie. Bij deze expositie worden traditiegetrouw op diverse plekken bloemeilanden aangelegd. De komende weken wordt het grondwerk daarvoor verricht. Aansluitend komen de vrachtwagens vol bloeiende bolgewassen en andere voorjaarsbloeiers van de kwekers naar de Kasteeltuinen om een echte lente-explosie te garanderen. De grote aantallen in het najaar aangeplante bloembollen in de bestaande perken beginnen hun koppen al boven de grond uit te steken. Door het lenteweer zullen die een groeispurt krijgen. Om zeker te zijn van kleur in de tuinen wordt daar door het tuinteam op diverse plekken bloeiend materiaal aan toegevoegd. Zoals de bezoekers gewend zijn worden daar ieder jaar nieuwe patronen voor ontworpen.

Meer info….

Voorjaarsbloeiers_Kasteeltuinen Arcen


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin