Kerstman neemt dit jaar zijn intrek in Theater aan het Vrijthof– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
09-05-2021, 03:37
 

Meest bewolkt
14°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 71%
windsnelheid: 1 bft Z
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:57
zonsondergang: 21:11
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
03-02-2021
Deel dit op:

Kerstman neemt dit jaar zijn intrek in Theater aan het Vrijthof

MAASTRICHT – Theater aan het Vrijthof en Stichting Winterevents Maastricht, organisator van Magisch Maastricht op het Vrijthof, gaan aankomende editie nauwer samenwerken. Belangrijkste resultaat daarvan is dat het Huis van de Kerstman vanaf de komende editie gesitueerd zal zijn in Theater aan het Vrijthof. Na de landelijke aankomst van de Kerstman (in de week na pakjesavond) neemt de Kerstman zijn intrek in het theater om daar dagelijks kinderen te kunnen ontvangen.

Met een theaterzaal ‘aan’ het Vrijthof en een evenement ‘op’ het Vrijthof was er de afgelopen jaren al regelmatig sprake van samenwerking. “De bedoeling was om dat bij de afgelopen editie te intensiveren”, zo vertelt Ralph Meijs van Winterevents Maastricht. “Maar doordat alle evenementen werden afgelast, bleef dat in 2020 beperkt tot het leveren van kerstversiering voor enkele online events. De afgelopen jaren was het Huis van de Kerstman gesitueerd op het Vrijthof zelf. Met de verhuizing naar het theater kan er meer aandacht geschonken worden aan een unieke belevenis voor kinderen en volwassenen.”

Vertrekkend directeur Jean Boelen van Theater aan het Vrijthof: “We stellen de Edmond Hustinxzaal, aan de voorzijde van het theater en met uitzicht op het Vrijthof, ter beschikking aan de Kerstman en zijn gevolg. Op die manier vloeien het theater en Magisch Maastricht als vanzelfsprekend in elkaar over. “We gaan er samen wat moois van maken.” Beide partijen zijn dan ook van plan om de komende jaren op meer vlakken samen op te trekken. “Maar dit is natuurlijk een prachtige start,” beamen Boelen en Meijs. Afgelopen vrijdag werden door beide partijen een overeenkomst gesloten voor vijf jaar.

Foto: Jean-Pierre Geusens


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin