Kerststad Valkenburg heeft beste Christmas Parade van Europa - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
07-11-2023
Deel dit op:

Kerststad Valkenburg heeft beste Christmas Parade van Europa

VALKENBURG – Vandaag vernam Kerststad Valkenburg het mooie nieuws dat de Landal Christmas Parade uitgeroepen is tot ‘Most Beautiful Christmas Parade in Europe’!

Het winnen van deze titel is een kers op de taart voor Kerststad Valkenburg, dat zich al European Best Christmas Market mocht noemen. Bovendien is de titel een grote eer en waardering voor de vele vrijwilligers die de parade mogelijk maken. De Landal Christmas Parade draait puur op deze vrijwilligers – praalwagenmakers, dansers en danseressen, choreografen, kostuumdesigners en -naaisters, ijskoninginnen en beveiligers – en zou zonder hen niet kunnen bestaan.

Tijdens Kerststad Valkenburg trekt tweemaal per week de sprookjesachtige optocht door straten. De historische kern vormt een spectaculair decor voor de lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en groepen dansers in prachtige kostuums. De Landal Christmas Parade is van 18 november t/m 30 december elke woensdag en zaterdag te zien. Op zaterdag 30 december trekt de laatste parade door Sibbe.

Kerststad Valkenburg is ook dit jaar weer in de race voor ‘Europeans Best Christmas Market’. Stemmen kan van 30 november t/ 7 december via europeanbestdestinations.com/christmas-markets.

Meer informatie op kerststadvalkenburg.nl/parade


Ook in het nieuws