Koude dodenherdenking en Bevrijdingsdag | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
05-06-2020, 18:28
 

Stortbuien
10°C
gevoelstemperatuur: 6°C
luchtdruk: 99 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 2 bft WNW
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:26
zonsondergang: 21:46
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
02-05-2019
Deel dit op:

Koude dodenherdenking en Bevrijdingsdag

LANDGRAAF – Zaterdag wordt een zeer wisselvallige dag. Er trekken meerdere buien over Nederland, in de vroege ochtend is in Zuid-Limburg zelfs een vlok natte sneeuw niet uitgesloten. Tussen de buien door is er af en toe wel ruimte voor de zon, maar warmer dan 10 graden zal het niet worden.

In de vroege avond neemt het aantal buien af. Een koude noorden- tot noordwestenwind, kracht 3 of 4, zorgt er voor dat het met een temperatuur van ongeveer 7 graden tijdens de dodenherdenking, waarschijnlijk zal aanvoelen als 3 of 4 graden.

Bevrijdingsdag
Ook Bevrijdingsdag zal koud verlopen voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken is het in deze periode ongeveer 16 graden, maar er zullen regio’s zijn waar de temperatuur niet boven 10 graden uitkomt.

Er trekken wolkenvelden over ons land en verspreid vallen buien. Tijdens buien daalt het kwik tot soms wel beneden 5 graden en is er kans op korrelhagel. Tussen de buien door is er wel wat ruimte voor de zon. In de wind is het voor het gevoel gelijk wel een stuk kouder. In het binnenland wordt het zo’n 8 of 9 graden.

De aanwezige buien nemen in de namiddag en avond geleidelijk in aantal en intensiteit af. Ook de wind neemt in kracht af, wat betekent dat zeker in opklaringen de temperatuur ‘s avonds behoorlijk kan dalen.

Bron: Weerplaza.nl


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin