Kritzraedthuis wordt verbouwd tot Visit Experience Sittard-Geleen– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
03-10-2022, 14:15
 

Meest bewolkt
15°C
gevoelstemperatuur: 16°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 0 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:41
zonsondergang: 19:11
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Sittardse wijngaarden kun je vanaf nu ontdekken met de zojuist gelanceerde gloednieuwe wijnwandeling langs drie wijngoederen in en rondom Sittard: de nieuwe Route des Vins Sittard.
17-03-2022
Deel dit op:

Kritzraedthuis wordt verbouwd tot Visit Experience Sittard-Geleen

SITTARD – Sinds 15 maart wordt het Kritzraedthuis in Sittard verbouwd tot Visit Experience Sittard-Geleen. In de Visit Experience komen straks vijf verhaallijnen tot leven die centraal staan in Sittard-Geleen en de regio.

Het gaat om:

– Rijke Historie  →  7.000 jaar vol levensverhalen
– Veelzijdige Cultuur  → Leven als spel
– Groene buitengebied  → Leven in en met het landschap
– Mijn- / Innovatiekracht  → Leven met chemie en technologie (Made in Sittard-Geleen)
– Altijd wat te doen  →  Stad van levensgenieters

De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft eind 2020 met het Actieprogramma Vrijetijdseconomie besloten om geld beschikbaar te stellen voor de realisatie van de Visit Experience Sittard-Geleen in de binnenstad van Sittard.

De genoemde verhaallijnen zijn opgesteld na uitgebreide consultatie van allerlei instanties en personen tijdens zogenoemde stakeholdersessies. De gemeenschappelijke noemer die tijdens de stakeholdersessies is opgehaald is dat “de mens” centraal staat en dat “leven” in de breedste zin van het woord de gemeenschappelijke noemer is.

Visit Zuid-Limburg heeft de afgelopen periode de vijf verhaallijnen (“levensaders”) uitgewerkt en die worden nu als attracties/belevenissen in de Visit Experience (binnen) en als belevenissen/storytrails in de openbare ruimte (buiten) gerealiseerd. Uiteraard kunnen gasten en inwoners in de Visit Experience Sittard-Geleen ook terecht voor toeristisch/recreatieve informatie, fiets- en wandelroutes en (streek)producten.

Na de opening van de Visit Experience Sittard-Geleen medio dit jaar zullen in de loop van 2022 en 2023 de verschillende verhaallijnen ook buiten de Visit Experience worden gepromoot.

In verband met de verbouwing van het Kritzraedthuis verhuist Visit Zuid-Limburg tijdelijk naar het pand Rosmolenstraat 34. De openingstijden zijn:

  • Maandag van 13.00-17.00 uur geopend.
  • Dinsdag t/m vrijdag van 09.30-17.00 uur geopend.
  • Zaterdag van 09.30-16.00 uur geopend.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin