KRO-NCRV's Annemiek Schrijver pelgrimeert door Limburg | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
17-02-2020, 16:31
 

Regen
9°C
gevoelstemperatuur: 3°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 70%
windsnelheid: 4 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:47
zonsondergang: 17:56
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
03-09-2019
Deel dit op:

KRO-NCRV’s Annemiek Schrijver pelgrimeert door Limburg

HILVERSUM / LANDGRAAF – Pelgrimeren is in. Naar Santiago de Compostella, maar ook in eigen land. Annemiek Schrijver gaat op pad en ontdekt de schoonheid van mysterieus Limburg in het derde seizoen van het KRO-NCRV programma ‘Mijn Pelgrimspad’. Ze wandelt door de Limburgse heuvels langs kapelletjes, kloosters, grotten en kastelen.

Jacobspad
In vijftien afleveringen loopt Annemiek Schrijver etappes van het Jacobspad (Camino de Santiago), een eeuwenoude route die loopt naar Santiago de Compostella (Spanje), maar ook twee Limburgse aftakkingen heeft. Ze pelgrimeert van het witte stadje Thorn naar de imposante Dom in Aken. Onderweg geniet ze van de Limburgse gastvrijheid, het prachtige landschap, wegkruizen, kapelletjes, geheime tuinen, wijngaarden en labyrinten.

Onder de grond en hoog in de lucht
‘Juist omdat je als pelgrim even de woelige wereld bent uitgelopen, kunnen ontmoetingen onderweg buitengewoon indringend zijn.’ Annemiek Schrijver ontmoet verschillende inspirerende Limburgers. Van een gids in de grotten van de Sint Pietersberg, tot een ballonvaarder; van een kunstenaar en frater in de abdij van Vaals tot een jonge ecologische boer.

Bijzondere verhalen en tradities
Limburg is bij uitstek de provincie van religieus erfgoed met haar rijke roomse verleden. En achter die kerken, kapelletjes en wegkruizen schuilen bijzondere verhalen. Over het leven van heiligen, eigenzinnige kunstenaars, tradities en rituelen. Zo bezoekt Annemiek o.a. de Gemmakapel in Sittard, het oudste wegkruis van Limburg, de kapel Onder de Linden in Thorn, Sint-Amelbergabasiliek in Susteren en de kerkjes van Wahlwiller en Lemiers. Ze ontdekt dat de schoonheid van deze plekken, mensen tot vandaag de dag nog inspireert en bemoedigt.

Mijn Pelgrimspad is vanaf 5 september iedere donderdag om 16.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2 te zien. 

 

Deze 15-deligeserie wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin